MUSIKKVIDEO: Greenpass og Charter-Hilde har sammen laget låta «Rytmen fra bølgene», produsert av Greenpass og Jason Dean Beats. Video: Greenpass / Jason Dean Beats. Vis mer

Hilde Skovdahl blir popstjerne:

Charter-Hilde kliner til i ny musikkvideo

- Vi har det fantastisk morsomt sammen.

(Dagbladet): Hilde Skovdahl (48) ble kjent som hele Norges «Charter-Hilde» gjennom flere sesonger i TV3-serien «Charterfeber».

Nå debuterer hun også som artist, på den nye låten «Rytmen fra bølgene».

Den nye låten - og musikkvideoen - er resultatet av et musikalsk samarbeid med Skovdahls gode venn Bjørnar, som går under artistnavnet «Greenpass».

De to fant tonen etter at hun besøkte Oslo Kretsfengsel og ble intervjuet av sin nye musikalske kompanjong.

GODE VENNER: Hilde dukker opp i den nye videoen med sin gode venn Bjørnar, som går under navnet «Greenpass». Foto: Fra videoen
GODE VENNER: Hilde dukker opp i den nye videoen med sin gode venn Bjørnar, som går under navnet «Greenpass». Foto: Fra videoen Vis mer

- Jeg var sammen med Mina Hadijan i Oslo Kretsfengsel, og ble intervjuet av fengslets nærradio «Røverradion».

Kysser foran kamera

- Jeg ble intervjuet av Bjørnar som sonet en dom da. For 2 år siden ble han løslatt, og vi holdt kontakten etter det. Jeg elsker musikken hans, sier hun til Seoghør.no.

ROMANTIKK: Charter-Hilde viser sin romantiske side i musikkvideoen til låten «Rytmen i bølgene». Foto: Fra videoen.
ROMANTIKK: Charter-Hilde viser sin romantiske side i musikkvideoen til låten «Rytmen i bølgene». Foto: Fra videoen. Vis mer

I musikkvideoen deler de to også et kyss, men Skovdahl hevder de to kun er gode venner privat.

- Vi er ikke kjærester, men det er full klikk mellom oss, og vi lever i nuet. Vi utfyller hverandre, på en merkelig og fin måte, sier hun.

Sangen beskriver hun som en typisk sommerlåt.

- I sommer ba jeg Bjørnar å skrive en typisk «oss» sommerlåt, som vi kunne fremføre sammen. Vi har hatt det fantastisk morsomt sammen, og gleder oss nå over vårt glad prosjekt som gir oss både håp og glede ... etter en tøff tid!

Selv om det nå er gått flere år siden siste episode av «Charterfeber», får hun sjelden gå i fred på byen.

POP-DEBUT: Hilde Skovdahl viser en ny side av seg selv på den nye låten «Rytmen fra bølgene». Foto: Fra videoen.
POP-DEBUT: Hilde Skovdahl viser en ny side av seg selv på den nye låten «Rytmen fra bølgene». Foto: Fra videoen. Vis mer

- Noen ganger har jeg tenkt at jeg må komme meg bort fra «Charter-Hilde»-navnet. Men så er det veldig hyggelig når det kommer folk bort til meg og sier de liker å følge med på det jeg gjør. Det er både gamle og unge folk, sa Skovdahl tidligere i sommer til Dagbladet.

Hun trekker fram turen med moren Inger i 2010 som et av hennes beste minner fra «Charterfeber»-tida.

Det samme gjaldt den gangen hun var på «blind date» og prøvde å lette på stemningen ved å ta BH-en sin på hodet. Scenen ble nominert til «Beste TV-øyeblikk» under Gullruten i 2009.

- Jeg har ikke angret på noe jeg har gjort i «Charterfeber». Men det har vært viktig for meg å understreke at jeg har alvorlige sider også. Ikke bare tull og tøys.