Svein Østvik:

«Charter-Svein»: - Jeg brukte alkohol som smertestillende

Svein Østvik strakte seg så langt for andre at han selv havnet i grøfta.

KARRIEREPLANER: Svein Østvik letter på sløret om hva som setter ham ut, og om drømmene han hadde som barn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KARRIEREPLANER: Svein Østvik letter på sløret om hva som setter ham ut, og om drømmene han hadde som barn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De siste årene har Svein Østvik (56), for mange kjent som «Charter»-Svein, delt av sin energiske personlighet på tv og ved en rekke andre anledninger.

På skjermen virker det som 56-åringen lever et spennende liv, hvor humor og godt humør er viktig. Men til tross for at vi alle kjenner ham som den nettopp den sprudlende «Charter»-kongen han viser seg som på skjermen - har det ikke bestandig vært sånn.

Ville bli skuespiller

For det var ikke tv-stjerne Østvik drømte om å bli da han var yngre. Han ville nemlig bli psykolog og hadde en periode en drøm om å bli skuespiller.

- Jeg gikk på Romerike Folkehøgskole og fikk hovedrollen i hovedoppgaven. Jeg spilte Peer i «Peer Gynt». Det er det ikke så mange som vet, sier han.

Østvik skulle gjerne stått på en scene hele livet, men forteller at han mistet troen på seg selv.

- Jeg kom fra Kongsberg, et sted hvor jeg hadde mange mindreverdighetskomplekser.

Østvik trekker blant annet fram da han skulle prøvespille for en rolle, og fikk prestasjonsangst.

- Da var det bare rett ut og jeg fikk mitt første nederlag på scenen. På det tidspunktet var dette så viktig for meg, alt sto på spill. Jeg husker jeg tenkte «jeg er ikke god nok». Da kom «Kongsberg-syndromet» snikende: «Jeg er bare fra Kongsberg, jeg er ikke god nok og kan aldri bli noe», tenkte jeg. På det tidspunktet var jeg 20 år gammel, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer