HARDT UT: Artisten Cher har det siste året markert seg som motstander av Donald Trump og republikanerne. I et nytt intervju, i anledning hennes kommende 71-årsdag, snakker stjerna blant annet om USAs president. Foto: Rex/Shutterstock, NTB Scanpix
HARDT UT: Artisten Cher har det siste året markert seg som motstander av Donald Trump og republikanerne. I et nytt intervju, i anledning hennes kommende 71-årsdag, snakker stjerna blant annet om USAs president. Foto: Rex/Shutterstock, NTB ScanpixVis mer

Cher:

Cher med bønn til Clinton: - Disse gamle menneskene må dø så ungdommen kan involvere seg

Popstjerna Cher har lite til overs for Donald Trump. 

(Dagbladet): Det skal godt gjøres å ikke få god respons når du setter på «Believe» av Cher på fest. Artisten, som lørdag fyller 71 år, har i flere tiår satt sitt preg på populærmusikken. Hun huskes blant annet som en av de aller første som brukte autotune, som har resultert i flere topplasseringer på listene.

Hun er også kjent for å være frittalende, spesielt på sosiale medier. Det siste året har mange av uttalelsene hennes dreid seg om en ting, nemlig den amerikanske valgkampen. 70-åringen, som egentlig heter Cherilyn Sarkisian, støttet hele tida Hillary Clinton og demokratene. Trump og motstanderpartiet hadde hun lite til overs for.

I et nytt, stort intervju med musikkmagasinet Billboard, forteller hun at hun føler seg oppgitt over at ingen tar grep om landets politiske situasjon.

- Jukser

Av Buzzfeed har hun blitt omtalt som «verdens mest elskede Twitter-bruker», spesielt på grunn av sin overdrevne emoji-bruk, blanding av store og små bokstaver og frekke meldinger. Det er likevel den plattformen hun har valgt å bruke for å kritisere landets sittende president.

Til Billboard sier hun at hun nå prøver å holde seg unna telefonen.

- Jeg har forsøkt å gjemme mobilen min helt siden Trump ble valgt fordi jeg er så sinna. Twitter er mitt narkotika, sier hun og fortsetter:

- Presidenten jukser, og han kommer unna med det. Han bruker Det hvite hus for å tjene penger, og han kommer til å ta helsetjenester vekk fra mennesker som kommer til å resultere i at folk dør. Det er latterlig. Det er som om vi roper «brann», men ingen lytter, kan 70-åringen melde.

«If I Could Turn Back Time»-sangeren mener at demokratene «dreit seg ut» i valgkampen, og forteller at hun blant annet ba Clinton om å ansette noen yngre mennesker i partiet.

FAN: Cher har flere ganger tidligere støttet Hillary Clinton. Her er de på et veldedighetsarrangement i New York i 2000. Foto: AP Photo/Ron Edmonds, NTB Scanpix
FAN: Cher har flere ganger tidligere støttet Hillary Clinton. Her er de på et veldedighetsarrangement i New York i 2000. Foto: AP Photo/Ron Edmonds, NTB Scanpix Vis mer

- Man må jo bare be om at disse gamle menneskene dør så ungdommen kan involvere seg i partiet, sier stjerna.

En av de største

Cher går under kallenavnet «Goddess of Pop», som på norsk betyr noe så jordnært som «popens gudinne».

Hun har solgt over 200 millioner plater verden over, både som soloartist og i duoen Sonny & Cher. Her med sin daværende ektemann på Sonny Bono, som hun gifta seg med i 1969. Foruten å lage fengende pop, har hun også prestert på lerretet. Dette ga henne en Oscar-statuett i 1987 for sin rolle i «Forhekset av månen».

IKON: Cher har i flere tiår vært en viktig skikkelse innenfor popmusikken. Hun er dessuten også godt kjent for sine glitrende sceneantrekk. Foto: NTB Scanpix
IKON: Cher har i flere tiår vært en viktig skikkelse innenfor popmusikken. Hun er dessuten også godt kjent for sine glitrende sceneantrekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har levd et turbulent liv. Hennes egen datter sto fram som transseksuell mann, hun har vært involvert i PR-skandaler med utallige menn og har hatt hele sitt privatliv eksponert flere ganger. Da artisten i fjor fylte 70 år, fortalte populærkulturekspert Per Sundnes til Dagbladet at livet hennes kan sammenlignes med en viss realitystjerne:

- Hun var en Kardashian før de ble født. Hele livet hennes har vært en eneste stor såpeserie. De største skandalene har utvilsomt vært alle de unge mennene, som bare ligger forlatt i en grøft etter at hun har lekt med dem, sa Sundnes.

Av mennene hun hevder å ha datet finner vi blant andre Tom Cruise, Val Kilmer og Bon Jovi. Det er imidlertid ikke bare mennene artisten har høstet oppmerksomhet for siden sin karrierestart. På motefronten har hun også vært viktig.

- Hun har klart å bli den aldersløse sexbomba som Madonna drømmer om å være. Cher har vært ekstremt viktig motemessig. Hun var den første som dukket opp i «nakenkjole» på Oscar-utdelinga, blant annet. Og det lenge før noen andre gjorde det. Artister som Lady Gaga kunne ikke eksistert i dag uten Cher, mente Sundnes.