Chris Brown arrestert, mistenkt for vold med dødelig våpen

Rapperen postet sinte Instagram-videoer mens politiet ventet utenfor huset hans. 

I POLITIETS SØKELYS: Chris Brown er igjen i politiets søkelys, etter at han skal ha truet en kvinne med våpen. Natt til onsdag norsk tid ble rapperen arrestert. Foto: Scott Roth / AP / NTB Scanpix
I POLITIETS SØKELYS: Chris Brown er igjen i politiets søkelys, etter at han skal ha truet en kvinne med våpen. Natt til onsdag norsk tid ble rapperen arrestert. Foto: Scott Roth / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I flere timer tirsdag forskanset rapperen Chris Brown (27) seg i sitt hjem i Los Angeles mens politiet omringet eiendommen.

Ifølge Los Angeles Times er årsaken til utrykninga at en kvinne på eiendommen ringte politiet tirsdag morgen amerikansk tid, etter at Brown angivelig pekte et skytevåpen mot henne under et sinneanfall.

En talsperson for Los Angeles-politiet sier til Fox News at ingen skudd ble avfyrt.

Rundt klokken 02.45 norsk tid kommer meldingen, blant annet fra LA Times og Variety, om at Brown nå er arrestert av politiet, mistenkt for vold («assault») med dødelig våpen.

Ransakelse

Brown ble dømt til fem års prøvetid etter at han angrep sin daværende kjæreste Rihanna i 2009.

LA Times skrev tirsdag kveld norsk tid at politiet hadde fått innvilget ransakelsesordre for Browns bolig, og at etterforskere dermed kunne gjennomsøke eiendommen for å finne våpenet artisten angivelig skal ha brukt for å true kvinnen.

Før arrestasjonen skrev kjendisnettstedet TMZ at Browns advokat Mark Geragos hadde ankommet eiendommen, og at flere medlemmer av rapperens gjeng hadde kommet ut av huset, for så å bli sjekket av politiet.

- Har ikke gjort en dritt

Samtidig som politiet holdt stand utenfor huset hans postet Brown flere Instagram-videoer fra huset, der han viser til at politiet er utenfor.

- Så jeg har ikke sovet halve natta, jeg våknet akkurat opp til lyden av disse jæ**a helikopterne, de er overalt, politi er ute ved porten, sier han i den ene videoen.

I en annen video avviser Brown at han har gjort noe galt, og refser politiet.

- Jeg har ikke gjort en dritt. Jeg kommer ikke til å gjøre en dritt, sier rapperen, og fortsetter:

- Jeg bryr meg ikke om dere fortsetter å leke med meg som om jeg er skurken her, som om jeg er i ferd med å bli gal (...) Dere kommer til å gå inn hit og så kommer dere ikke til å se noen ting som helst, idioter. Jeg er lei av å håndtere dere, dere er den verste gjengen i verden, politiet, og jeg sa det.

Politi-trøbbel

Dette er ikke Browns første møte med lovens lange arm.

I 2009 ble han dømt til prøvetid og samfunnstjeneste for å ha vært voldelig mot sin daværende kjæreste Rihanna. Prøvetiden var over i fjor, skriver LA Times.

I 2013 ble Brown og hans livvakt arrestert for overfall, og valgte kort tid etterpå å legge seg inn på en rehabiliteringsklinikk.

Senere samme år ble han sparket ut av klinikken, fordi han hadde kastet en stein gjennom vinduet til bilen der moren hans satt.

I 2014 havnet han på ny i klammeri med loven, da han ble arrestert for brudd på prøvetiden. Samme år erkjente han straffskyld for overfallet han og livvakten sto bak i 2013, og ble dømt til to dager bak murene.

Ifølge ABC7 har politiet rykket ut til Browns hjem en rekke ganger det siste året, på grunn av støyklager fra naboer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer