Chris O'Neill:

Chris O'Neill skylder flere hundre tusen kroner i eiendomsskatt - igjen

Sommerhuset i Florida kan bli tvangssolgt. 

I HARDT VÆR: Chris O'Neill skylder nok en gang penger til amerikanske skattemyndigheter. Her avbildet med kona, prinsesse Madeleine. Foto: REX / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Chris O'Neill skylder nok en gang penger til amerikanske skattemyndigheter. Her avbildet med kona, prinsesse Madeleine. Foto: REX / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2015 skapte prinsesse Madeleines ektemann, Chris O'Neill (42), overskrifter for sin forsinkede innbetaling av eiendomsskatt for et sommerhus i Florida og parets tidligere leilighet i New York.

Våren 2016 skyldte han nok en gang skattepenger, den gang 330 000 svenske kroner, igjen for sommerhuset i Florida. Ifølge Expressen ble summen den gang betalt to måneder for sent.

Nå har O'Neill nok en gang opparbeidet seg gjeld hos de amerikanske skattemyndighetene.

Den ubetalte eiendomsskatten gjelder også denne gangen huset i Florida, og beløpet ligger på 354 000 svenske kroner. Det fremgår i dokumenter Expressen har fått innsyn i.

Kan bli tvangssolgt

Regningen skal ha blitt sendt ut i november 2016, og forfallsdato var 31. mars i år.

Dokumentene Expressen har fått tilgang til, viser imidlertid at regningen ikke er betalt, noe som i verste fall kan føre til tvangssalg av sommerhuset på sikt.

Dersom situasjonen vedvarer, vil det bli holdt en auksjon på huset 31. mai i år. Den auksjonen vil handle om skattemessige rettigheter til huset.

Hvem som helst kan da kjøpe fortrinnsrett til eiendommen, og innen to år kan huset bli solgt via en offentlig auksjon, skriver avisa.

Chris O'Neill har foreløpig ikke kommentert saken.

- Ingen uregelmessigheter

Tidligere i år kom også årsregnskapet for O'Neills britiske selskap, Wilton Payments. Selskapet tilbyr betalingsløsninger for bedrifter.

Perioden fram til april 2016 viste et tap som tilsvarer 450 000 svenske kroner, ifølge Expressen.

I fjor ble selskapets estimerte verdi satt til 1,3 millioner svenske kroner, mens de skylder kreditorer rundt 2,8 millioner svenske kroner.

Overfor nettavisa sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoffet, at de ikke ønsker å besvare spørsmål knyttet til private forhold.

- Men det jeg kan jeg si at det ikke er noen uregelmessigheter, og Chris har rådgivere som administrerer ting riktig, sier hun.

NYBAKT PAPPA: Se pressekonferansen der Christopher O'Neill forteller at han og prinsesse Madeleine har fått en datter. Video: Expressen Vis mer

Tok fullt ansvar

I et tidligere intervju med Aftonbladet har Chris O'Neill fortalt at han tar fullt ansvar for de tidligere forsinkede innbetalingene.

- Familien min og jeg har fått en revisor og en advokat som skal gi oss råd angående eiendommene og aksjer vi eier, sa han og fortsatte:

- Derfor er det jeg, og jeg alene, som er ansvarlig for å betale alle regninger og eiendomsskatt. Jeg tar fullt ansvar for sen betaling av eiendomsskatten.

I slutten av januar skapte O'Neill dessuten overskrifter da amerikaneren gikk hardt ut mot USAs president Donald Trump (70) i et innlegg på Instagram.

Sjefredaktør i Svensk Damtidning, Johan T. Lindwall, uttalte at O'Neill burde ha tenkt seg bedre om før han publiserte innlegget, selv om det skjedde på en lukket konto.

- Han er gift med en prinsesse av Sverige, og barna hans er med i den svenske tronfølgen. Han har ingen kongetittel selv, men et ansvar som make til en prinsesse og som pappa til prinsesse Leonore og prins Nicolas, Og da kan man ikke uttrykke politiske syn, selv ikke på et privat Instagram-konto. Det er ikke riktig, mener jeg, sa Lindwall til Dagbladet den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer