KASTER SEG INN I DEBATTEN: Tidligere hekkeløper Christina Vukicevic «svarer» på Fotballfrues magebilde. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KASTER SEG INN I DEBATTEN: Tidligere hekkeløper Christina Vukicevic «svarer» på Fotballfrues magebilde. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Mammakroppen:

Christina Vukicevics spark til «Fotballfrue»: 
- Kom på at jeg glemte å legge ut bilde av kroppen min i bikini etter fødsel

La ut «tomt» bilde på Instagram.

(Dagbladet): Et par dager etter at Caroline Berg Eriksen, eller «Fotballfrue», fødte sin andre datter 11. september, gjentok hun sin «slik ser jeg ut fire dager etter fødselen»-markering, som skapte rabalder tre år tidligere.

Toppbloggeren fikk massiv oppmerksomhet verden over da hun i 2013 postet et bilde som viste tydelig definerte magemuskler, bare fire dager etter at hun hadde født eldstedatteren Nelia.

Forrige uke gjorde hun det altså igjen - denne gang med en bønn til kritikerne.

- Må hun?

«Jeg er så lei av å lese artikler om hvordan ekte kropper skal se ut etter en fødsel. Hvorfor er det bare ok for noen kvinner å legge ut bilder og være stolt av kroppen sin, men ikke for andre», skrev hun blant annet.

Og selv om reaksjonene er betydelig færre etter barsel-selfie nummer to, har ikke bildestuntet forbigått i stillhet.

I helga kastet blant andre mammablogger og forfatter Marte Frimand-Anda seg over tastaturet med klar tale til kvinner hun mener «har en trang til å hele tida skryte uhemmet av seg selv i alle tilgjengelige medier».

«Caroline har all rett til å vise magen, men må hun?», skrev hun i blogginnlegget.

- Du er bra nok uansett

Med en god dose humor har også tidligere hekkeløper Christina Vukicevic Demidov (29), som fødte sitt første barn i sommer, slengt seg på mammakropp-debatten.

I ettermiddag postet hun et helt svart bilde på Instagram med følgende anekdote:

«Kom på at jeg glemte å legge ut bilde av kroppen min i bikini etter fødsel. Oj, det var ingenting på bildet gitt. Jaja, var jo uansett ikke opptatt av det da heller. Jenter, man trenger ikke kle av seg for å få oppmerksomhet. Du er bra nok uansett!»

Det var Side2 som først omtalte saken.

Tordnet mot media

Det er ikke bare i Norge det snakkes om barselkropp-hysteri.

I august tok den høygravide Hollywood-skuespilleren Blake Lively (28) et oppgjør med det hun mener er medias bilde av hvordan en kvinnekropp skal se ut etter fødselen.

- Alt skal være så perfekt, og det er veldig urettferdig. Du skal ikke trenge å se ut som en Victoria's Secret-modell like etter fødselen, sa Lively til den australske tv-kanalen Sunrise Australia.

Dagbladet ikke å lyktes å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen eller Christina Vukicevic.