Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Clarkson nekter for å ha brukt «n-ordet»

Videogransker er uenig.

PROGRAMLEDER: Jeremy Clarkson. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Jeremy Clarkson. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Jeremy Clarkson, programleder i det populære BBC-programmet Top Gear, er på forsida av den britiske avisa The Mirror i dag, hvor han beskyldes for å ha brukt «n-ordet» og for å ha begått et rasistisk rim. Avisa har også publisert en video, hvor de mener at Clarkson bruker ordet «nigger» når han sier en variant av «eeny, meeny, miny, moe»-regla.

Clarksons uttale i videoen må sies å være utydelig, i hvert fall for det utrente øret, og han har i morgentimene i dag gått ut på Twitter og benektet at han brukte uttrykket:

- Jeg brukte ikke n-ordet. Bruker det aldri. The Mirror har gått for langt denne gangen, skriver han.

The Mirror liveblogger i dag for å følge reaksjonene og de ulike utspillene som har kommet i kjølvannet av publiseringen, og forklarer der at de hyret inn flere utredere fra selskapet CY4OR, som de hevder ofte jobber for politiet, for å granske opptaket. En av dem har konkludert med at Clarkson sa dette: «Eeny, meeny, miny, moe, [mumbled], catch a n*** by his toe, when he squeals let him go, eeny, meeny, miny, moe».
Utrederen sier det ikke er noe som tilsier at opptaket er manipulert.

Clarkson har blitt beskyldt for uheldig begrepsbruk også tidligere.

PÅ FORSIDA: The Mirror i dag.
PÅ FORSIDA: The Mirror i dag. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media