VANT KONKURRANSEN: Claudia Alette Bull kan krone seg med tittelen Norges Top Model 2011. Foto: TV3
VANT KONKURRANSEN: Claudia Alette Bull kan krone seg med tittelen Norges Top Model 2011. Foto: TV3Vis mer

Claudia (19) er Norges nye Top Model

- Jeg sto og måpte i ti minutter.

(Dagbladet): Det var 19 år gamle Claudia Alette Bull fra Stavanger som stakk av med seieren i årets «Top Model».

- Følte at jeg ødela slutten Selv var hun helt sikker på at det var konkurrenten Charlotte-Louise Isachsen (23) som skulle vinne modellkonkurransen.

- Jeg var utrolig sikker på at jeg ikke skulle vinne, for under finalen følte jeg at jeg fikk dårlige tilbakemeldinger. Jeg var 100 prosent sikker på at jeg kom til å havne på andre plass, sier hun.

- Da jeg meldte meg på var målet å ikke gå ut blant de tre første. Men på slutten må jeg innrømme at jeg håpet veldig på å vinne.

Det var en tydelig overrasket Bull som mottok seiersbudskapet i dagens episode.

- Det høres veldig klisjé ut, men jeg greide ikke å innse at jeg hadde vunnet med en gang. Jeg følte nesten at jeg ødela slutten. Man vil ha en reaksjon, men jeg sto og måpte i ti minutter, sier hun.

Fikk bedre selvtillit av modelljobbinga Da Bull var yngre opplevde hun å bli ertet for utseende sitt.       

- Jeg har aldri blitt mobbet, men jeg gikk på en barneskole i Rogaland der jeg ble litt ertet fordi jeg snakket østlandsk, hadde rødt hår og var litt blek, sier hun.   

Da hun begynte å jobbe som modell som 15-åring merket hun at det hjalp på selvtilliten.

ALVORETS STUND: Claudia Alette bull og Charlotte-Louise Isachsen venter på å få høre hvem som stikker av med serien i årets «Top Model». Foto: TV3
ALVORETS STUND: Claudia Alette bull og Charlotte-Louise Isachsen venter på å få høre hvem som stikker av med serien i årets «Top Model». Foto: TV3 Vis mer

- Alle unge jenter er litt usikre, så det hjalp meg definitivt. Jeg følte jeg var litt rar og jeg lignet kanskje ikke på andre jenter, og der fant jeg en bransje der det rare funket. Det å gjøre noe du føler du er god til hjelper veldig på selvtilliten.

Flytter til London Nå synes Bull det skal bli deilig å kunne prate om at hun vant konkurransen.

- Det har gått bedre å holde på hemmeligheten enn jeg hadde trodd. Jeg har liksom bare lagt det bakerst i hodet mitt i et halvt år. Men nå har det kommet opp igjen og det skal bli veldig deilig å kunne si at jeg har vunnet.

Etter Top Model har Bull, som allerede har jobbet som modell i fem år, prøvd å fjerne seg fra reality- og «Top Model»-stempelet.

- Det er ikke realitydeltaker eller kjendis jeg vil bli. Men jeg vil prøve å utnytte oppmerksomheten og få så mye ut av det som mulig, i hvert fall her i Norge, sier hun.

Nå planlegger Claudia å flytte til London der hun både skal studere og jobbe som modell. Som vinner av Top Modell får hun blant annet en ettårskontrakt med et modellbyrå i London.

- Jeg er veldig glad i London, både menneskene, moten og stilen passer meg veldig godt. Og så er det ikke så ulikt Norge, jeg er veldig glad i Norge. Jeg er litt nasjonalistisk, sier hun og ler.

Har tro på Claudia Tidligere modell og programleder i «Top Model», Mona Grudt, har stor tro på at Bull vil lykkes som modell.

- Fra starten av var det tre-fire deltakere som jeg tenkte at kom til å gjøre det bra, men jeg synes Claudia utmerket seg tidlig. Hun lå der i bakhodet og det ante meg at hun kom til å stå i finalen, sier hun.

FINALE-SHOOT: Claudia Alette Bull poserer for fotografen i et av «Top Models» siste fotoshoot. Foto: TV3
FINALE-SHOOT: Claudia Alette Bull poserer for fotografen i et av «Top Models» siste fotoshoot. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg tror hun har muligheten til å kunne gjøre det bra og tjene gode penger som modell. Det er egentlig helt opp til henne selv hvor mye hun vil satse og bruke muligheten. Hun blir ikke automatisk toppbetalt modell av «Top Model», men det gir henne en døråpner. Hun får jo den tittelen fordi hun er bra.

Grudt mener at deltakerne i årets sesong har holdt et høyt nivå.

- Det var veldig mange fine deltakere med bra potensial. Jeg tror at flere av dem som har røket ut tidligere kan ha nesten like store muligheter som de som gikk lengst i konkurransen. Men man er jo nødt til å sende noen hjem, sier hun.

PROGRAMLEDER: Den tidligere modellen Mona Grudt mener at årets deltakere holdt høyt nivå. Foto: Lasse Berre/TV3
PROGRAMLEDER: Den tidligere modellen Mona Grudt mener at årets deltakere holdt høyt nivå. Foto: Lasse Berre/TV3 Vis mer