Clooney spøkte med stokken til Pitt

Mens programleder Ricky Gervais tullet med hertuginne Kate og Kim Kardashian.

(Dagbladet): Nytt år betyr ny runde med prisutdelinger i stjernebyen Los Angeles.

I natt gikk den 69. Golden Globe-utdelingen av stabelen, og et knippe skuespillere stakk av med en gjev pris.

Vinnere Meryl Streep fikk pris for beste skuespillerinne i et drama rollen som Margaret Thatcher i «The Iron Lady». «My Week With Marilyn»-skuespillerinne Michelle Williams vant i kategorien beste skuespillerinne i en musikal eller komedie for hennes tolkning av Hollywood-legenden Monroe.

Williams pris kommer akkurat 52 år etter at Monroe vant pris i samme kategori. Hun spøkte med at datteren Matilda hadde holdt ut med natta-historier fortalt med Williams sin Monroe-stemme.

- Jeg er mamma først, og deretter skuespiller, så personen jeg vil takke aller mest er min datter, sa hun.

De kvinnelige stjernene strålte i ulike designerkreasjoner på den røde løperen.
Både Williams og Ozzy Osbourne-datter Kelly Osbourne troppet opp i blå kjoler.

Sort-hvitt-filmen «The Artist» fikk tre priser, og ble kveldens store vinner, der franskmannen Jean Dujardin vant for beste mannlige skuespiller i en musikal eller komedie.

Hollywood-legende Martin Scorsese vant for «Hugo». Han har tidligere vunnet for «Gangs of New York» og «The Departed». For to år siden mottok han hedersprisen Cecil B. DeMille-prisen. I år gikk den til Morgan Freeman.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spøkefugl Kjekkasen George Clooney er kjent for å spøke med vennene sine, og tok utdelingen som en anledning til å tulle litt med kompisen Brad Pitt. Pitt har den siste tida gått med stokk etter å ha pådratt seg en skade. Da Clooney skulle annonsere en av de nominerte filmenen, Pitts Moneyball, lånte han stokken til Pitt.

- Jeg må gi den tilbake da. Ellers kommer han seg ikke bort til baren engang, sa han ifølge People.

Clooney vant for sin tolkning i filmen «The Descendants». I takketalen nevnte han nok en gang Pitt.

- Det var hyggelig å se Brad og fortelle ham hvor god jobb han har gjort i år, ikke bare i de to filmene han har gitt ut, men i resten av verden, fortalte han publikummet.  

Ikke fullt så frekk Golden Globe er sagt å være en pekepinn for Oscar-utdelingen i slutten av februar. Nominasjonene til prisutdelingen blir offentliggjort 24. januar.

I fjor ble det full ståhei på grunn av programleder Ricky Gervais skarpe tunge
. Jennifer Lopez skal ha blitt sjokkert av komikerens vitser. Så ille ble det at det så ut til at det var siste gang Gervais ledet showet, men etterhvert myknet produsentene, og dette var tredje gang briten var vert. I år begynte han showet med å rette sin frekkhet mot selve Golden Globe-utdelingen, og kalte utdelingen Hollywoods andre største seremoni.

Han sa at Golden Globes er for Oscar-utdelingen det Kim Kardashian er for Kate Middleton.

- Litt mer høylydt, litt mer harry, litt fullere og enklere kjøpt. Visstnok. Ingenting er bevist, spøkte han.

PROGRAMLEDER: I fjor ble det både homsevitser og farskapstulling da Ricky Gervais var vert for Golden Globe-utdelingen. I år roet han ned sine dristigheter. Foto: Paul Drinkwater/ AP/Scanpix
PROGRAMLEDER: I fjor ble det både homsevitser og farskapstulling da Ricky Gervais var vert for Golden Globe-utdelingen. I år roet han ned sine dristigheter. Foto: Paul Drinkwater/ AP/Scanpix Vis mer

Han mente også at det var greit at vinnerne passet på å ikke strekke ut talen sin.

- Du trenger ikke takke alle du noensinne har møtt, eller familiemedlemmer som ikke har gjort noe. Nevn de to hovedpersonene. Agenten din og Gud, sa han.

Eller? Komikeren Gervais skal imidlertid ikke ha blitt snill som et lam det siste året. Ifølge TMZ kalte Gervais «The Beaver»-regissør og skuespiller Jodie Foster lesbisk. I åpningstalen tullet Gervais med Fosters «Beaver» (både navnet på Fosters film og slang for en kvinnes intime deler).

- Jeg har ikke sett den selv. Jeg har snakket med en del menn her, og de har ikke sett den de heller. Men det betyr ikke at den ikke er bra, sa han.

Foster satt selv i publikum, og så ikke ut til å bry seg nevneverdig. Hun har aldri snakket om sin seksuelle legning offentlig.