Leonard Cohen 1934 - 2016

Cohen snakket norsk da han besøkte Oslo i 2008

Da den folkekjære visesangeren  viste han frem sine norsk-kunnskaper.

SNAKKER NORSK: Da Leonard Cohen besøkte Oslo i 2008 testet Se og Hør hans norsk-kunnskaper. Dette var setningen han kunne. Video: Se og Hør Vis mer

(Dagbladet): Natt til fredag kom den triste nyheten om at den kanadiske musikeren Leonard Cohen har gått bort. Han ble 82 år gammel.

- Vi har mistet en av musikkens høyest elskede artister, skrev plateselskapet hans på Cohens offisielle Facebook-side.

Blant Leonard Cohens mest kjente låter er «Hallelujah», «Suzanne» og «So Long Marianne». Sistnevnte låt ble skrevet som en dedikasjon til norske Marianne Ihlen som han var sammen med på 60-tallet.

Ihlen var først gift med dikteren Axel Jensen, og så i en seksårsperiode kjæreste med Cohen.

Sommeren 2008 var Cohen i Oslo for å holde konsert. Visesangeren gjorde da sin første turné på femten år, og stod på scenen på Bislett Stadion.

I den forbindelse møtte Seoghør.no stjernen i hovedstaden, og i tillegg til å innrømme at han var nervøs før konserten overrasket han med å si noen norske ord.

  • Se video i toppen av saken!
STOR ARTIST: Cohen på scenen i Sveits i juni 1976 . Foto: KEYSTONE/Str/Scanpix
STOR ARTIST: Cohen på scenen i Sveits i juni 1976 . Foto: KEYSTONE/Str/Scanpix Vis mer

Sistnevnte skrev også «Bird on the Wire» til den norske kvinnen, og de to forble venner fram til hun døde i august i år.

Det vil bli holdt en minnestund for Cohen i Los Angeles, skriver plateselskapet. Familien har bedt om å få fred til å sørge over sangeren som er gått bort, men sønnen Adam Cohen sier følgende ifølge NPR:

- Min far døde fredfullt i sitt hjem i Los Angeles, vel vitende om at han hadde gjort ferdig et av sine største verker. Han skrev helt inn i det siste med sin unike humor, sier artistens sønn.

Denne saken ble først publisert på seher.no.