Kongefamilien:

Comeback etter to måneder

På plass på Akershus festning.

FRIGJØRINGSDAGEN: Kongefamilien er til stede på Akershus festning fredag, på det som er det første offisielle oppdraget siden mars. Video: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

12. mars kom beskjeden om at den norske kongefamilien avlyste alle arrangementer som følge av coronaviruset. Dette skulle i første omgang vare fram til påske, men nå har det gått nesten to måneder siden kongefamilien sist gang deltok på et offentlig arrangement.

Både kongeparet og kronprinsparet har imidlertid flittig benyttet seg av digitale løsninger de siste månedene, og rett før påske kom kongeparet med en hyggelig påskehilsen til det norske folk fra Kongsseteren, hvor kongeparet har oppholdt seg den siste tiden.

I dag deltar kronprinsesse Mette-Marit (46), kronprins Haakon (46), dronning Sonja (82) og kong Harald (83) på sitt første offisielle oppdrag siden den gang, i forbindelse med Frigjørings- og veterandagen i dag 8. mai.

Kongefamilien deltar på 75-årsmarkeringen for frigjøringen på Akershus festning. Ifølge kongehusets nettsider skal kong Harald legge ned krans og holde tale. Seremonien blir imidlertid ikke slik man normalt kjenner til den, grunnet coronaviruset. Blant annet vil markeringen foregå uten publikum, opplyser kongehuset.

På bildene fra Akershus festning ser både kongeparet og kronprinsparet ut til å være preget av den høytidelige seremonien, som altså er deres første offisielle oppdrag på nær to måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer