Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Conchita-seier førte til homohets i Russland

- Dette er slutten på Europa.

ÅRETS EUROVISION-VINNER: Østerrikes Conchita Wurst stakk i går av med seieren i Eurovision-finalen. Det liker Russland dårlig. Foto: NTB Scanpix
ÅRETS EUROVISION-VINNER: Østerrikes Conchita Wurst stakk i går av med seieren i Eurovision-finalen. Det liker Russland dårlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Dette viser tilhengerne av europeisk integrasjon deres europeiske framtid: en jente med skjegg», skrev visestatsminister Dmitrij Rogozin på Twitter, om Eurovision-seieren til dragartisten Conchita Wurst.

- Det finnes ingen grense for hvor opprørte vi er. Dette er slutten på Europa. Det har blitt helt vilt. De har ikke menn og kvinner lengre, de har «det», sa den ultranasjonalistiske politikeren Vladimir Zjirinovskij til den statlige TV-kanalen Rossiya-1 søndag.

- For 50 år siden okkuperte den sovjetiske hæren Østerrike. Vi gjorde en tabbe med å frigjøre landet. Vi skulle ha blitt, la den svært kontroversielle politikeren til.

I avstemningen ga Russland Østerrike og Wurst fem poeng, ett mer enn Ukraina fikk.

Popstjernen Filipp Kirkorov, som produserte Russlands bidrag til årets MGP-finale, mente derimot av den østerrikske seieren bør få russere til å vurdere sin homofobi.

- Kanskje dette er en slags protest mot våre holdninger i Russland. Kanskje vi bør tenke oss om. Kanskje vi ikke burde ha en slik kategorisk holdning til folk med andre seksuelle legninger, sa han til Rossiya-1.

NTB.