AVLYSTE: Artist Conchita Wurst trakk seg fra festival i Skottland etter at bandet hun skulle spille med ikke fikk godkjent tillatelse til å komme inn i landet. Foto: NTB scanpix
AVLYSTE: Artist Conchita Wurst trakk seg fra festival i Skottland etter at bandet hun skulle spille med ikke fikk godkjent tillatelse til å komme inn i landet. Foto: NTB scanpixVis mer

Conchita Wurst:

Conchita Wurst avlyste konsert på grunn av visumtrøbbel: - Trist

Skulle spille med det syriske bandet Basalt.

(Dagbladet): Tidligere Eurovision-vinner Conchita Wurst (28) valgte å avlyse konserten sin under Edinburgh International Festival, skriver The Guardian.

Artisten skulle opptre sammen med den syriske trioen Basalt under festivalen, men da alle tre bandmedlemmene ble nektet visum inn til Storbritannia, valgte også 28-åringen å trekke seg.

Wurst og bandet Basalt skulle i utgangspunktet spille fredag kveld under The New European Songbook-konserten, som er et samarbeid mellom flere forskjellige land.

- På grunn av det uheldige faktum at vennene mine, Amjad, Noor og Almonther fra Basalt ikke fikk godkjent visumsøknaden for å komme inn i Storbritannia, kommer jeg ikke til å spille på Edinburgh International Festival. Vi synes det er trist, for vi hadde gledet oss veldig til å være der, skrev Wurst på sin Facebook-profil fredag, ifølge Independent.

- Skuffet

Innenriksdepartement i Storbritannia har i utgangspunktet oppført festivalen som et arrangement der artistene som skal spille bare trenger å søke om vanlig besøksvisum og ikke arbeidsvisum.

Likevel fikk ikke Basalt søknaden sin godkjent.

«Vi er veldig skuffet over å annonsere at de syriske artistene dessverre ikke fikk godkjent visum i forkant av konserten. Det vil derfor bli framført en innspilt introduksjon av Conchita og Basalt og en film av deres forestilling. Festivalen har utstedt en åpen invitasjon til Conchita og Basalt for å opptre seinere på årets festival», sier festivalen i en uttalelse, ifølge The Guardian.

Den tre uker lange festivalen i Edinburgh i Skottland varer fram til 28. august.

Vil ikke være en kvinne

Conchita Wurst, eller Thomas Neuwirth som han egentlig heter, begynte sangkarrieren allerede i 2006 da han var med i talentshowet «Starmania» i Østerrike.

Året etter ble han med i boybandet «Jetzt Anders!» – som sprakk etter kort tid.

Neuwirths karakter, Conchita Wurst, ble først kjent da hun i 2014 stakk av med seieren i Eurovision Song Contest med låten «Rise Like a Phoenix».

Artisten fikk mye oppmerksomhet verden rundt med sitt lange hår og karakteristiske skjegg

- Jeg vil ikke være en kvinne. Jeg har skapt denne karakter for at vise at man kan oppnå alt. Det er min beslutning og jeg vil ikke endre på det, sa Wurst til pressen etter seieren i Eurovision for tre år siden.

KJENT OVER NATTA: Conchita Wurst ble stjerne under Eurovision. Dragartisten Thomas Neuwirth, som 26-åringen egentlig heter, vant med låta "Rise Like a Phoenix". Video: Eurovision.tv Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer