Eurovision Song Contest:

Corona i Eurovision

Hele Polens delegasjon er i karantene.

I KARANTENE: Den polske artisten Rafal og hele den polske delegasjonen er satt i karantene, etter at en person testet positivt for corona. Foto: Splash News / NTB
I KARANTENE: Den polske artisten Rafal og hele den polske delegasjonen er satt i karantene, etter at en person testet positivt for corona. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aftonbladet melder om coronatrøbbel i Eurovision, og hele Polens delegasjon er satt i karantene på hotellet.

Den svenske avisa skriver at én person har testet positivt for corona, og resten av delegasjonen vil nå gjennomgå ytterligere tester.

Det betyr også at den polske artisten Rafal (39) og hans dansere er nødt til å stå over konkurransens åpningsseremoni i morgen, søndag. Der vil alle land og deres representanter gå langs en turkis løper og intervjues av presse.

«Under en rutinetest ved ankomst til Eurovision-arenaen på lørdag 15. mai testet en person i den polske delegasjonen positivt for covid-19», heter det i en pressemelding.

Personen skal ha oppholdt seg på arenaen også torsdag. Da viste imidlertid testen negativt.

Det er ikke kjent om den polske delegasjonen bor på samme hotell som norske TIX.

Aftonbladet skriver også at hvis det er slik at Rafal skulle teste positivt kommer likevel EBU til å tillate Polen å konkurrere. Da blir løsningen å sende Polens siste repetisjon fra Eurovision-scenen.

Samtlige land spiller nemlig inn opptredenene på forhånd, i tilfelle man ikke skulle kunne opptre på finalesendingen. Den australske artisten Montaigne (25) er en av artistene som ikke kommer til å framføre låta live fra Rotterdam grunnet reiserestriksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer