Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

K-pop-stjerne

Coronainnleggelse var aprilspøk

Den koreanske stjerna beklager etter at han lurte følgerne med at han var smittet av coronaviruset.

BEKLAGET: Kim Jae-joong måtte beklage etter aprilspøken. Her fra en filmfestivalen i Hong Kong i fjor. Foto: NTB scanpix
BEKLAGET: Kim Jae-joong måtte beklage etter aprilspøken. Her fra en filmfestivalen i Hong Kong i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den koreanske popstjerna Kim Jae-joong (34) postet onsdag et innlegg fra et sykehus på Instagram, og hevdet overfor sine nesten to millioner følgere at han var smittet av coronaviruset, skriver blant andre BBC.

Kim Jae-joong er kjent fra k-pop-gruppene JYJ og TVXQ, og har også medvirket i flere koreanske filmer og tv-serier.

Til fansen forklarte artisten at han hadde fått viruset som følge av å ignorere regjeringens advarsler og etter å ha levd ubetenksomt.

Hudflettes for spøken

Innlegget er nå slettet og erstattet med et nytt - hvor han forklarer at det hele var en aprilspøk. 34-åringen hevder også at han ønsket å øke bevisstheten rundt viruset.

- Det var ikke riktig, jeg vet det. Jeg ville bare levere et budskap om at vi alle må være bevisste rundt risikoen for å redusere antall ofre, skriver han.

DRISTIG: KREATIV TRENING: MMA-profilen Paige VanZant har sin egen måte å trene på mens hun er i corona-isolasjon. Video: @paigevanzant Vis mer

I kommentarfeltet, som nå er stengt, rant det inn med knallhard kritikk mot k-pop-stjerna.

- Hvordan kan du spøke med noe sånt når situasjonen akkurat nå er så alvorlig? Det er veldig skuffende, skrev en fan før kommentarfeltet ble stengt, ifølge BBC.

I det nye innlegget skriver også Jae-joong at han er oppriktig lei seg for å ha delt posten, og at han er redd for at nye bølger av pandemien skal slå inn over hjemlandet Sør-Korea.

- Så jeg tenker at vi alle må være på vakt. Jeg vil bare fortelle dem som ikke bryr seg om viruset - hør etter, folkens. Ikke bli syk, står det videre.

Aksepterer straff

Artisten avslutter innlegget med å be om unnskyldning overfor dem som har lidd som følge av viruset, og hyller myndigheter og helsepersonell som jobber hardt for å bekjempe det.

- Jeg aksepterer straffen jeg får etter innlegget. Jeg håper dere alle er friske.

Sør-Korea var blant landene som tidligst ble rammet av covid-19. Nærmere 10 000 er bekreftet smitta i landet, og 165 mennesker har mistet livet som følge av viruset. I midten av mars begynte imidlertid tallet for antall smittede å synke, og tiltakene som ble iverksatt i landet ble ansett som en suksess.

Blant tiltakene er omfattende testing og smittesporing, noe som har ført til at de smittede raskt har blitt isolert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!