Henning Solberg:

Coronasmittet: - Brukte fire pakker paracet

Rallyføreren og familien lå rett ut i påsken. Selv fikk han et nytt syn på corona etter sykdommen.

ORDENTLIG SYKE: Henning Solberg og kona Maud fikk virkelig kjenne corona på kroppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
ORDENTLIG SYKE: Henning Solberg og kona Maud fikk virkelig kjenne corona på kroppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 116 000 +407
innlagt106 -8
døde 757
påvist smittet 157 000 000+831.3K
døde 3 270 000 +13.8K
Se mer

Coronapandemien har preget livene til de fleste i over ett år nå, og stadig flere har fått føle sykdommen på kroppen. Blant dem som opplevde å bli ordentlig syk er rallyfører Henning Solberg.

Viruset fant veien til Solberg gård i Spydeberg, og med det ble han, kona Maud og datteren Olivia (20) syke. Sønnen Oscar (24) hadde allerede hatt en runde med viruset, og slapp derfor unna. Det skriver Smaalenenes Avis.

Til Dagbladet forteller Solberg at de alle tre ble veldig dårlige - og lå rett ut.

- Jeg merket først at jeg ble litt øm over øyelokkene, før jeg fikk vondt i hodet. Så var det i gang. Det var feber og jeg frøs og svetta om hverandre, forklarer han.

TESTER HVORDAN DET ER Å VÆRE PASSASJER: Drifteren Fredric Aasbø og rallysjåføren Henning Solberg konkurrer om å skremme vettet av hverandre. Én av dem lykkes. Vis mer

Redd for innleggelse

Selv slapp han unna hostingen, i motsetning til husets kvinner. Kona Maud forteller til Smaalenenes Avis at hun på et tidspunkt var redd hun måtte legges inn.

- Jeg fikk pustevansker. Jeg klarte ikke å få ned luft, samtidig som jeg måtte hoste. Det var som om det satt en ventil i halsen. Det var nesten så jeg fikk klaus. Så ille var det at jeg en morgen spurte Henning om hvor lang tid bruker vi til legevakten i Askim. Sju minutter, svarte han. Det ble heldigvis ingen tur. Men for min del var det fem-seks tøffe dager, sier hun til avisa.

SMITTET: Maud, Olivia og Henning lå alle langflate da de ble smittet av coronaviruset. Foto: Privat
SMITTET: Maud, Olivia og Henning lå alle langflate da de ble smittet av coronaviruset. Foto: Privat Vis mer

Solberg beskriver derimot formen sin som tidenes verste.

- For å si det sånn - jeg lå rett ut på sofaen, og sov opptil tolv timer. Med en gang jeg begynte å fryse var det rett på med paracet. Det var den eneste måten å holde varmen på. Jeg brukte opp fire pakker, det er ikke bra, sier han lattermildt til Dagbladet.

- Det var hardt. Jeg visste ikke hvordan det kom til å utvikle seg fra dag til dag. Det begynte ikke så dårlig, og da tenkte jeg at «dette er jo ingenting». Men så ble jeg dårligere og dårligere, og hadde ikke ork til noe i det hele tatt, forklarer han.

IKKE FOR PYSER: Det holdt på å gå galt da kona til Henning Solberg skulle teste hans nye verstingbil. Trykker du litt for hardt på gassen her, havner du i grøfta. Video: Andreas Handeland/Sveinung Ystad Vis mer

- Skjønner hvor alvorlig det er

Selv om det er snart fire uker siden han ble smittet merker han fortsatt sykdommen.

- Jeg er verdens mest positive fyr, og tenkte at dette går jo over. Men det tok så lang tid uten at det ble bedre, at det tok knekken på positiviteten. Selv om jeg har blitt frisk, så er jeg fortsatt slapp, sier Solberg.

Coronakritikerne finnes også i kjendisverdenen, og blant dem som høylytt har hevdet at pandemien er overdrevet og mindre alvorlig enn helsemyndighetene forteller er «Charter»-Svein Østvik.

- Da skulle han fått prøve den sykdommen jeg har hatt, så kan han uttale seg etterpå. Det er noen som får milde symptomer, men jeg tror ikke han ville vært i mine sko da jeg var syk. Jeg har også tenkt at dette kanskje ikke er så farlig, men jeg kan love at når du først har fått det så skjønner du hvor alvorlig det er, mener Solberg.

Hittil har 114 000 nordmenn vært bekreftet smittet av viruset. 757 mennesker er døde med corona.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. VIDEO: Edward Stenlund REPORTER: Henriette Eilertsen Vis mer

Savner familien

Selv om rallyføreren er i ellers god form, merker han at ukene som coronasyk har tatt på.

- Det kan jeg love deg. Jeg må nok begynne å trene meg opp igjen!

Det tærer også på familien at de ikke får reise til Sverige. Maud har der sine foreldre og sønnen Pontus, som de ikke har sett på ni måneder. Lillebror Petter Solberg bor også i Sverige med familien, som de ikke har fått besøkt siden i fjor sommer.

- Det er litt deprimerende at så nær familie ikke får treffe hverandre.

48-åringen har også merket pandemien som forretningsmann. I 2019 åpnet han og kona den koreanske restauranten Sanoma på Tjuvholmen, men har måttet holde dørene stengt mesteparten av tida. Selv om det er kjipt, er Solberg optimistisk.

- Det er bedre enn at vi ikke smitter hverandre, det vet jeg alt om. Det blir åpnet igjen uansett, det skal gå bra for oss. Vi får bare være positive, og håpe at så mange gjester som mulig tar turen når det åpner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer