Vår Staude:

Coronasmittet - i isolasjon på julaften

TV 2-profiler Vår Staude har fått lei beskjed like før jul. Makkeren Peter Moi Bubresko er satt i karantene.

ISOLASJON: Programlederne er i isolasjon etter at Vår Staude fikk bekreftet smitte på fredag. Foto: Espen Solli/ TV 2
ISOLASJON: Programlederne er i isolasjon etter at Vår Staude fikk bekreftet smitte på fredag. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter fredagens «God morgen Norge»-sending testet Vår Staude (55) positivt på Covid-19. Det melder TV 2. Det betyr en annerledes og mer ensom jul enn programlederen hadde planlagt.

- Vi tar jo daglige tester i «God morgen Norge», og alle tester har alltid vært negative – også fredag morgen, så jeg fikk helt sjokk da den plutselig ble positiv, sier Staude til TV 2.

Hun forteller at hun tenker på alle hun har vært i nærheten av, og krysser fingrene for at flere slipper å få jula spolert.

ENSOM JUL: Programleder Vår Staude (til høyre) har en ensom julekveld i vente. Foto: Espen Solli/ TV 2
ENSOM JUL: Programleder Vår Staude (til høyre) har en ensom julekveld i vente. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Morgenprogrammet skal nemlig ha strenge smittevernsregler. I tillegg til antibac og avstand, må alle som skal i studio teste seg i forkant.

Julefeiringen henger også i en tynn tråd for flere. Staude er alene i isolasjon, mens hennes nærkontakter er i karantene.

I en SMS til Dagbladet skriver Staude at hun føler seg lite syk. Hun krysser likevel fingrene for at hun får tilbrakt romjula med sine kjære, selv om det bare er å glemme julaften med hele familien.

- Jeg har det bra, føler meg såppass lite syk at jeg ikke hadde tenkt over det, hadde det ikke vært pandemi og så strenge smitteregler. Men trist å ikke kunne feire jul med alle mine, så klart.

EN MORALSK PRØVELSE: Gretha Thunberg talte i dag til WHO om koronapandemien. Hun understrekte at vi står ovenfor en moralsk prøvelse når det kommer til rekkefølgen og prioriteringen av coronavaksinen. Video: AP Vis mer

Mister jul og bursdag

For Staudes «God morgen Norge»-makker, Peter Moi Bubresko (46), bar det rett i karantene på fredag. Siden da har han isolert seg. Bubresko har bestilt en PCR-test på julaften, og håper han får testet seg ut av karantenen for å feire jul med familien.

MISSER STORE DATOER: Programleder Peter Bubresko mister barnas bursdag, og også kanskje julaften og kjærestens bursdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MISSER STORE DATOER: Programleder Peter Bubresko mister barnas bursdag, og også kanskje julaften og kjærestens bursdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Med det går Bubresko glipp av tvillingbarnas bursdag, som fyller fem år lille julaften. Han risikerer også å gå glipp av kjærestens bursdag, som er på selve julaften.

Ikke meldt inn flere tilfeller

Programmet melder at gjestene som har vært innom studio i løpet av torsdag og fredag, har blitt varslet. Foreløpig er ingen flere tilfeller meldt inn, og sendingen vil derfor kunne gå som planlagt.

Programledernes fravær vil bli løst med vikarene Camilla Laache og Camilla Botilsrud Sagen inntil videre. «God jul Norge» den 23. og 24. desember vil bli ledet av Espen Fiveland og Cathrine Fossum.

Dagbladet har vært i kontakt med PR- og medierådgiver i God morgen Norge, Nina Engh, og avventer svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer