Kjendis-Norge:

- Da begynte jeg å gråte

Avslører de verste julegavene de har fått.

DUKKE: Sophie Elise Isachsen forteller om den verste julegaven hun noensinne har fått. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DUKKE: Sophie Elise Isachsen forteller om den verste julegaven hun noensinne har fått. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Maten er fortært, gavene er pakket opp og årets jul nærmer seg slutten. Noen er nok fornøyde med det som var inni årets julegaver, andre er mer misfornøyd.

Enkelte er kanskje allerede i gang med å bytte gavene de ikke er helt fornøyde med.

For mange er en stor del av høytida julegavene. Baksiden av medaljen er selvsagt skuffelsen man ser når de åpner en gave som ikke traff blink.

Dagbladet har spurt flere norske kjendiser om hva de verste julegavene de har fått er.

TRIST: Isabelle Eriksen fikk nedslående beskjed fra kjæresten rett før jul. Video: Rød Løper Vis mer

- Aldri fått en kjip gave

Ronny Brede Aase (36) forteller at han faktisk aldri har fått en gave han ikke liker.

- Jeg liker ikke den desperasjonen etter å kjøpe noe bare for å kjøpe noe til folk. Det viktigste er at noen har prøvd. Gi heller en gave til noen som trenger det istedenfor. Jeg har det godt! Jeg har et varmt hus, mat på bordet, min kone og mitt barn. Jeg trenger ikke at folk stresser rundt med gaver til meg. Så derfor har jeg aldri fått en kjip gave. Bare tanken på at noen har tatt seg bryet med en hyggelig liten gave er mer enn nok for meg.

BARE FINE GAVER: Brede Aase får bare fine gaver. Her avbildet med kona, Tuva Fellman. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BARE FINE GAVER: Brede Aase får bare fine gaver. Her avbildet med kona, Tuva Fellman. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Skuespiller Eivind Sander (49) kan røpe at han ikke har noen spesifikk gave å nevne, men at han har opplevd en spesiell gavesituasjon.

- Det kan også bli for mye gaver. Pappa ble syk og jeg skulle ta over rollen med å arrangere jula for første gang. Jeg kjøpte inn så mange gaver at da vi hadde pakket opp halvparten måtte vi sende gjestene hjem, og ta resten dagen etter. Det kom ut fra sorg, så gavene ble et forsøk for å kompensere.

Fikk lue med rastafletter

Tidligere håndballspiller Frank Løke (42) har aldri vært redd for å vekke oppsikt. Det gjelder også på julegavefronten.

- Hva er den verste julegaven du har fått?

MÅPER: Katrine Moholt kommer med sjokkavsløring rundt «Tre nøtter til Askepott» på «24-stjerners julekalender». Video: NRK / Rød Løper. Klipp & manus: Klaus Fjellro Vis mer

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er så sykt spørsmål. Jeg kan si at jeg selv har hatt ansvar for å kjøpe julegaver til familien i noen år, og jeg fikk lov ett år, men da fikk jeg ikke lov til å kjøpe inn neste år. Jeg satser på latter da. Så jeg kjøpte dass til faren min, men jeg satser veldig på latter, sier han til Dagbladet.

Influenser Malin Nesvolls (33) verste julegave var en noe spesiell lue hun fikk av bestefaren sin.

GAVER: Både Martha Leivestad og Malin Nesvoll har fått kjipe julegaver. Foto: Shad Madian / Se og Hør
GAVER: Både Martha Leivestad og Malin Nesvoll har fått kjipe julegaver. Foto: Shad Madian / Se og Hør Vis mer

- Bestefar fant ut at han skulle bo i Thailand et år. Så han hadde kjøpt sånne rare strikkeluer med rastafletter hengende i. Den var ikke helt god, og hele familien fikk en hver, kunne hun lattermildt avsløre overfor Dagbladet.

- Kjøpte den så jævlig til seg selv

Tv-profilen Martha Leivestad (28) opplever at ikke alle julegaver hun har fått egentlig har vært til henne.

- Jeg er et skilsmissebarn ikke sant, så jula har alltid vært litt påvirket av det. Et år fikk jeg en høyttaler av pappa, det var vel i 2009, så det var en sånn iPod-høyttaler. Jeg ble helt sånn: «Æææh tusen takk, pappa!», også sa han sånn: «Ja, den får du, men den skal du ikke ta med til moren din for den skal være her. Og det som er så bra med den Martha er at den kan stå i stuen». Så han kjøpe den så jævlig til seg selv, ler Martha Leivestad overfor Dagbladet.

IMPONERT: Da dronning Sonja var på besøk på barne- og ungdomsavdelingen på Ahus, ble det sang før juleverksted. Og da dronningen ba om at også de fremmøtte journalistene kunne bli med på sang, var undertegnede ikke vond å be. Video: Thea Hope Vis mer

Podkasteren Fetisha Williams (28) røper at hun i dag blir glad for gaver hun ikke likte da hun var yngre. På spørsmål om hva den verste julegaven hun har fått er, svarer hun:

- Sikkert sokker da jeg var yngre, men nå setter jeg kjempestor pris på det. Sengetøy?

GLAD FOR SOKKER: Williams blir glad for gaver hun ikke likte som barn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GLAD FOR SOKKER: Williams blir glad for gaver hun ikke likte som barn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hennes venninne, influenser Sophie Elise Isachsen (28), fikk en gang en gave som fikk henne til å ta til tårer.

- Farmor og farfar kjøpte en gang en sånn, hvordan jeg skal beskrive det... Sånn man kjøper fra gateselgere. En dansende dukke som gjør ingenting. Det fikk jeg en gang. Da begynte jeg å gråte, men da var jeg også veldig ung, sier hun til Dagbladet.

- Perifere tanter

Den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren, Öde Spildo Nerdrums (26) verste julegave var av det mer abstrakte slaget.

- Det tror jeg må være fra min mor, jeg tror det var min mor. Vedkommendes gave til meg var en god jul. Det er kanskje den verste gaven jeg har fått.

Årets «P3 Gull»-programledere, Lars Berrum (36) og Annika Momrak (23) forteller også om sine opplevelser med julegaver som ikke helt treffer blink.

BLIR GLAD: Momrak blir glad for alle gaver hun får. Foto: Morten Eik / Se og Hør
BLIR GLAD: Momrak blir glad for alle gaver hun får. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Jeg hadde en periode hvor perifere tanter sendte gaver med mye farger på enkle sokker og T-skjorter. Det var kjedelige gaver. Men nå syns jeg det er kjedelig å kjøpe selv, så om jeg hadde fått det nå - men i nøytrale farger - så hadde jeg blitt veldig glad, sier Berrum.

Momrak på sin side setter alltid pris på gavene hun får, mye fordi hun er glad for innsatsen folk legger ned i gaver.

- Jeg har aldri fått noe helt krise, men jeg husker ikke så godt heller da, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer