FJERNET BILDE: Emma Watson fikk puppebilde fjernet fra hjemmeside. FOTO: Gerard Julien / AFP / NTB Scanpix
FJERNET BILDE: Emma Watson fikk puppebilde fjernet fra hjemmeside. FOTO: Gerard Julien / AFP / NTB ScanpixVis mer

Da et lugubert nettsted la ut bilde av Emma Watson i gjennomsiktig topp tok hun affære

Beskjeden fra Watsons advokater var klar. 

(Dagbladet): Skuespiller Emma Watson, som slo gjennom i rollen som Hermine Grang i «Harry Potter», skal ha vært svært lite fornøyd med at et bilde av henne i en gjennomsiktig topp ble lagt ut på et lugubert nettsted.

Ifølge TMZ skal Watson ha satt advokater på saken, for å få nettsiden Celebrity Jihad til å fjerne bildet. Advokatene skal ha sendt et brev med klar oppfordring til nettstedet om å fjerne det.

Skuespillerens bryster skal være synlige gjennom stoffet på toppen hun har på seg på fotografiet. I brevet fra advokatene skal det ifølge TMZ komme frem at bildet er tatt av Watsons stylist, som har gitt Watson rettighetene til videre bruk.

Nettstedet fikk klar beskjed om at det var dermed ulovlig for andre å publisere det. Kort tid etter skal det ha blitt fjernet fra nettsiden.

Truet med å legge ut nakenbilder

Dette er ikke første gang hun har måttet hanskes med nakenbildeproblematikk. Emma Watson har de siste årene profilert seg som feminist, og har blant annet jobbet med å sette fokus på kvinners rettigheter.

Da Watson i 2014 annonserte nyheten om at hun ble FN-ambassadør ble pågangen på FNs nettsider så stor at hele sida gikk i sort.

Kort tid etter hennes første tale i FNs hovedkvarter truet flere nett-troll med å legge ut nakenbilder av Watson, noe som førte til at feminister slo jernring rundt henne.

Watson grunnla i 2014 kampanjen «He For She», og er goodwill-ambassadør for FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter.

- Kall meg «feminazi»

Briten er følgelig ikke redd for å snakke om forskjellsbehandling av kvinner og menn, noe som ikke er udelt populært hos alle.

Det bryr imidlertid ikke 25-åringen seg nevneverdig om.

I et intervju med People tidligere i år, snakker Watson om lønnsgapet i Hollywood, og sa at kvinner blir stemplet som «vanskelige» eller en «diva» hvis de snakker om penger.

- Men det er en vilje nå til å si: Greit. Kall meg «diva», kall meg «feminazi», kall meg «vanskelig» (...), kall meg hva du vil, det kommer ikke til å stoppe meg fra å prøve å gjøre det som er rett, og sikre at det som er rett skjer. Det påvirker meg rett og slett ikke, sier Watson.