Det svenske kongehuset:

Da hun møtte prinsen, kom hatmeldingene: - Som å møte en vegg

- Dette har gitt meg en stor forståelse for hva unge opplever i dag.

VANSKELIG TID: I en ny opdkast forteller prinsesse Sofia av Sverige om hvordan hun ble hetset på nett da hun først begynte å treffe prins Carl Philip. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
VANSKELIG TID: I en ny opdkast forteller prinsesse Sofia av Sverige om hvordan hun ble hetset på nett da hun først begynte å treffe prins Carl Philip. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et åpenhjertig intervju med den svenske podkasten «Jakten på likes», snakket prinsessen Sofia (32) ut om netthatet hun møtte da hun først begynte å treffe den svenske prinsen, Carl Philip (37).

- Det var som å møte på en vegg, forteller prinsessen i onsdagens episode, ifølge Expressen.

I podkasten forteller den svenske prinsessen at hun i starten ikke klarte å filtrere og stenge ute de negative kommentarene som haglet inn over sosiale medier.

UNDER INNSPILLING: Her er paret på podkast-innspilling. Fra venstre prinsesse Sofia, prins Carl Philip og de to programlederne Linnea Holst og Isa Galvan. Foto: Kungahuset.se
UNDER INNSPILLING: Her er paret på podkast-innspilling. Fra venstre prinsesse Sofia, prins Carl Philip og de to programlederne Linnea Holst og Isa Galvan. Foto: Kungahuset.se Vis mer

- Det gikk veldig inn på meg, men det er dette som har gitt meg en enorm forståelse for hva de unge i dag utsettes for daglig. Det er vanskelig å vite hva man skal gjøre og hvem man bør snakke med. Akkurat sånn tror jeg mange har det i dag, og det har jeg full forståelse for, sier hun.

GIFT: Ekteparet giftet seg den 13. juni 2015 i den svenske kirken Slottskyrkan. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Ekteparet giftet seg den 13. juni 2015 i den svenske kirken Slottskyrkan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv to år etter at paret giftet seg i Slottskyrkan i Sverige, er prinsessen fortsatt preget av stygge kommentarer over nett.

Selv på bryllupsdagen var det ikke alle som hadde hyggelige kommentarer å komme med. Den svenske forfatteren Filip Hammar var blant dem som ikke ønsket det nygifte paret hell og lykke:

«Faen som jeg håper at alt går til helvete for prinsesse Sofias motbydelige overklasse-veldedighet», twitret Hammar den gang.

- Jeg kan se en endring fra før forholdet mellom meg og Carl Philip var offentlig, til hvordan det er i dag. Det var de første årene jeg opplevde størst netthets mot meg som person, sier prinsesse Sofia.

Slettet Facebook

- Jeg var på sosiale medier de første årene med Carl Philip, men jeg var nødt til å slå det av fordi det kom så mye hat gjennom de kanalene, forteller prinsessen.

Under podkasten delte selv prinsen sine egne erfaringer med å bli utsatt for netthets, og fortalte at det var vanskelig å støtte prinsessen i den tøffe tiden.

Saken fortsetter under bildet.

FORELDRE: Sammen har prins Carl Philip og prinsesse Sofia sønnen Alexander Erik Hubertus Bertil som snart fyller ett år. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Sammen har prins Carl Philip og prinsesse Sofia sønnen Alexander Erik Hubertus Bertil som snart fyller ett år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Man tar jo kommentarene til seg, det har jeg også kjent på, forteller prinsen og referer til en hendelse under den svenske idrettsgallaen hvor han holdt en tale som gikk litt galt.

- Da fikk jeg en enorm mengde med kommentarer og til og med noen trusler. Da er det vanskelig å stenge det ute, sier han.

Paret forteller i intervjuet på «Jakten på likes» at de forstår at det kan være vanskelig for dagens unge å slette sine sosiale medier hvis man vil bli utsatt fot hets.

- Det er en måte som kanskje ikke fungerer for barn og unge i dag. Så jeg ser kompleksiteten i det også, sier prinsessen.

HER "STEKER" DE SAMMEN MED MAMMA: Etter at Sofia Hellqvist og prins Carl Philip giftet seg lørdag var det duket for fest på slottet. Avicii var blant verdensstjernene som ble fløyet inn for å spille for de kongelige. Video: Expressen Vis mer
SLET MED RINGEN: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gav hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Da prinsen skulle tre ringen på sin kjære foran hundretusener fikk han imidlertid litt problemer. Video: Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer