TÅLMODIG TYPE: Da Kari Lund Johansen forlot plassen sin på første rad for å gå på do, hoppet Halvdan Sivertsen like så godt ned fra scenen og tok Vadsø-kvinnens plass - midt under konserten. Foto: Anniken Renslo Sandvik / iFinnmark
TÅLMODIG TYPE: Da Kari Lund Johansen forlot plassen sin på første rad for å gå på do, hoppet Halvdan Sivertsen like så godt ned fra scenen og tok Vadsø-kvinnens plass - midt under konserten. Foto: Anniken Renslo Sandvik / iFinnmarkVis mer

Da Kari (26) gikk på do under Halvdan Sivertsen-konsert, ventet dette henne da hun kom tilbake

- Har aldri fått så mye oppmerksomhet for å gå på do før!

(Dagbladet): Det er iFinnmark som først omtalte Sivertsens noe uortodokse grep under en konsert i Vardø i går kveld:

Da Vadsø-kvinnen Kari Lund Johnsen følte naturen kalle midt under konserten, og følgelig valgte å forlate plassen sin på første rad, stanset artisten like så godt låta han var i gang med.

- Ja, hun kommer tilbake? Da venter vi! Hun har tross alt betalt for å være her! Terje, fortell en vits, sa Sivertsen ifølge iFinnmark, før han gikk for å sette seg på Johnsens plass, og ba gitarist Terje Nohr styre showet videre.

Sivertsen: - Fristende

Til Dagbladet sier Halvdan Sivertsen at det er første gang han har tatt en publikummers plass under egen konsert. Samtidig innrømmer artisten at han finner glede i å påpeke det når folk forlater lokalet.

FOLKEKJÆR: Halvdan Sivertsen er en av Norges mest kjente visesangere, og er for tida på sommerturné. I går besøkte han Pomorfestivalen i Vardø. Foto: Berit Roald / Scanpix
FOLKEKJÆR: Halvdan Sivertsen er en av Norges mest kjente visesangere, og er for tida på sommerturné. I går besøkte han Pomorfestivalen i Vardø. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

- I går passet det ekstra godt. Det var helt fullt, og så satt hun midt på første benk, bare to meter fra scenen. Da var det veldig fristende å si noe da setet ble tomt, sier artisten og ler.

- Det kunne jo hende at hun syntes at konserten var kjedelig, og gikk hjem!

Videre forteller visesangeren at responsen fra publikum ble akkurat som han hadde håpet.

- Det er derfor jeg gjør det. Alle synes det er morsomt, fordi det er så uventet. Jeg elsker sånne situasjoner, og synes det er veldig artig hvis man kan bidra med et eller annet som er improvisert.

Konserten på Pomorfestivalen i Vardø er en del av Sivertsens pågående sommerturné. I morgen spiller han i Svolvær, og lørdag står han på scenen i Rørvik.

Men noe stunt à la det Vardø-publikummet fikk servert blir det neppe:

- Da er det utekonserter og mye folk, så da kan jeg love at folk skal få gå på do i fred, slår artisten fast.

Forsøkte å være diskret

- Min opplevelse var ikke så veldig spennende, sier en lattermild Kari Lund Johnsen til Dagbladet.

PAUSET HALVDAN-KONSERT: Kari Lund Johnsen, som til daglig er barneskolelærer i Vadsø, sier at hun aldri har fått så mye oppmerksomhet for å gå på do før. Foto: Privat
PAUSET HALVDAN-KONSERT: Kari Lund Johnsen, som til daglig er barneskolelærer i Vadsø, sier at hun aldri har fått så mye oppmerksomhet for å gå på do før. Foto: Privat Vis mer

Hun forteller at hun og kompisen Arnfinn Vangsvik hadde tatt noen pils før konserten, og at hun en times tid ut i konserten kjente at det begynte å «presse på».

- Jeg skjønte at Halvdan ikke hadde tenkt å gi seg med det første, og ville ikke sitte i tre kvarter til og føle at jeg holdt på å eksplodere. Da ville jeg heller ofre tre minutter av konserten, sier 26-åringen, som prøvde å være så diskret som mulig da hun reiste seg fra plassen på første rad.

- Bare å «skru på høytrykket»

Men Halvdans haukeblikk fulgte Vadsø-kvinnen gjennom lokalet, og da hun var på vei ut spurte artisten fra scenen om hun kom tilbake.

- Det var så pinlig - på en morsom måte, forteller Johnsen, som ifølge seg selv gjennomførte et særdeles effektivt toalettbesøk.

- Jeg spurta ned i kjelleren og tissa som jeg aldri har tissa før. Det var bare å «skru på høytrykket» og spurte opp igjen. Jeg tok tiden: Det tok tre og et halvt minutt, sier 26-åringen og ler høyt.

Da hun kom inn i konsertsalen igjen var det ingen ting som tydet på at visekongen hadde sittet på hennes sete få minutter tidligere.

Da var nemlig Sivertsen i gang med de første tonene i ei ny låt. Dermed fikk ikke Johnsen vite om konsertstoppet før opptredenen var over.

- Jeg tenker selvfølgelig at det er helt fantastisk morsomt, og hadde ikke regnet med det i det hele tatt. Jeg visste ikke at det var inkludert i prisen da vi kjøpte billetter, sier Vadsø-kvinnen spøkefullt, og legger til:

- Jeg har aldri fått så mye oppmerksomhet for å gå på do før!

SEKKEPIPEDUELL: I «Senkveld-duellen Europa» duellerte Thomas og Harald mot Halvdan Sivertsen og Jan Eggum. - Det var utrolig komisk å se de legendariske, folkekjære artistene ta fatt på sekkepipa med en enorm respekt og vilje. Video: TV 2 Vis mer
- TRIST: Halvdan Sivertsen har skrevet to sanger som handler om terrorangrepet 22. juli. Den ene handler om 23. juli, dagen som det aldri ble noe av. Sangen er for trist til å spilles, sier sangeren. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer