Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Da Kennedy-paret styrtet i døden, måtte bestevenninna ta den tunge telefonen: - Det henger over meg

Fire uker seinere mistet stjernejournalisten ektemannen. 

POPULÆRT PAR: John F. Kennedys sønn, John F. Kennedy Jr., og hans kone, Carolyn Bessette, var et svært omtalt par på slutten av 90-tallet. Så ble de brått revet bort. Her fra 1997. Foto: Reuters / NTB Scanpix 
POPULÆRT PAR: John F. Kennedys sønn, John F. Kennedy Jr., og hans kone, Carolyn Bessette, var et svært omtalt par på slutten av 90-tallet. Så ble de brått revet bort. Her fra 1997. Foto: Reuters / NTB Scanpix  Vis mer

(Dagbladet): Natt til 16. juli 1999: Et småfly er på vei fra New Jersey til en øy i Massachusetts, utenfor USAs østkyst.

Bak spakene sitter den kjente advokaten og sjefredaktøren John F. Kennedy Jr. (38), sønnen til USAs tidligere president med samme navn. I passasjersetene sitter hans kone, Carolyn Bessette-Kennedy (33) og hennes søster, Lauren. De skal delta i Rory Kennedys bryllup, søskenbarnet til presidentsønnen.

Dit kommer de aldri. Før landing blir piloten desorientert i uværet, og mister kontrollen over flyet - som styrter. Alle de tre om bord omkommer momentant.

Den siste samtalen

Like etter avgang hadde Carolyn Bessette-Kennedy, en anerkjent PR-kvinne og tabloidyndling, snakket med sin nære venninne, ABC-journalisten Carole Radziwill, på telefon.

MEDVIRKER I DOKUMENTAR: Carole Radziwill var en nær venn av Kennedy-medlemmene som omkom i flystyrten i 1999. Foto: Ap / NTB Scanpix
MEDVIRKER I DOKUMENTAR: Carole Radziwill var en nær venn av Kennedy-medlemmene som omkom i flystyrten i 1999. Foto: Ap / NTB Scanpix Vis mer

Radziwill, som var inngiftet i familien til den avdøde førstedamen Jackie Kennedy, har seinere gjort seg bemerket som bestselgende forfatter og tv-profil.

I en ny tv-dokumentar forteller 53-åringen om telefonsamtalen som ble gjort før den fatale ulykken inntraff.

- Da vi skulle avslutte, husker jeg at hun sa: «Jeg elsker deg». Av en eller annen grunn sa jeg ikke det samme tilbake. Det kommer til å henge over meg for alltid. Vi skulle ringes da de hadde landet. Det var det siste jeg hørte fra henne, forteller Radziwill i dokumentaren, gjengitt av kjendisnettstedet E!

Satt fastspent

Så skjedde det som ikke skulle skje. Etter gjentatte oppringninger og desperate oppsporingsforsøk på diverse flyplasser, gikk det opp for Radziwill at noe ikke var som det skulle.

- Mellom to og tre på natta ble jeg nødt til å ringe kystvakta for å melde flyet savnet. Da jeg leste opp navnene, gispet personene i andre enden, forteller hun.

De omkomne ble funnet på 37 meters dyp i Atlanterhavet noen dager etter ulykken. Alle tre satt fortsatt fastspent i setene da flykroppen ble funnet, ifølge New York Times.

Bare fire uker etter den tragiske hendelsen, gikk Radziwill en enda tyngre tid i møte, da ektemannen døde av kreft. Hun ga seinere ut sine memoarer i bokform, «What Remains: A Memoir of Fate, Friendship and Love», som havnet på topplistene i USA.

Hjemsøkt av tragedier

Flyulykken i 1999, som skapte overskrifter over hele verden, stilte seg i rekka av de mange tragediene som har rammet den kjente Kennedy-familien.

Bare to år tidligere, i 1997, omkom en av John F. Kennedys nevøer (Robert Kennedys sønn) i en skiulykke, bare 39 år gammel. Hans bror, David Kennedy, ble bare 28 år gammel, og døde av en overdose i 1984.

Selv ble deres far, Robert Kennedy, skutt og drept da han kjempet om å bli demokratenes presidentkandidat i 1968.

Fem år tidligere ble hans verdenskjente bror, president John F. Kennedy, som kjent drept i et attentat i Dallas. Hans enke, Jackie Kennedy, døde av kreft i 1994.

DRAMATISK: Harvey Lee Oswald ble utpekt som gjerningsmannen bak drapet på president John F. Kennedy 22. november 1963. På vei fra fengselet til retten to dager etter attentatet ble han selv skutt og drept av Jack Ruby. Video: ABC Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media