Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Da Mel Gibson dukket opp i rampelyset, 10 år etter skandalen, var det ikke utseendet som sjokkerte mest

Grep ikke sjansen da han fikk den. 

TILBAKE I RAMPELYSET: Mel Gibson er aktuell med regien på den kritikerroste filmen «Hacksaw Ridge». Foto: NTB Scanpix
TILBAKE I RAMPELYSET: Mel Gibson er aktuell med regien på den kritikerroste filmen «Hacksaw Ridge». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den skandaleombruste superstjerna Mel Gibson (60) er tilbake for fullt, etter å ha vært frosset ut av Hollywood i årevis.

Den Oscar-belønnede skuespilleren, regissøren og produsenten har på tross av sin suksess, måtte tåle kritikk og fordømmelse for en rekke av sine handlinger og uttalelser.

ARRESTASJONSFOTO: Mel Gibson ble i 2006 pågrepet for promillekjøring. Foto: NTB Scanpix
ARRESTASJONSFOTO: Mel Gibson ble i 2006 pågrepet for promillekjøring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet er Gibson blitt beskyldt for antisemittiske og homofobiske uttalelser siden 90-tallet. Han skal også ha benektet jødeutryddelsen under krigen og gått til angrep på en fotograf.

Det var imidlertid i 2006 at det berømte begeret skulle renne over for offentligheten.

Kontroversiell

En augustdag for ti år siden ble han pågrepet for promillekjøring og i samme anledning uttalte skuespilleren til politiet at «jødene er ansvarlige for alle kriger i verden».

Mange har ventet lenge på en oppriktig unnskyldning. I alle fall et snev av anger når det kommer til de mange omstridte episodene. Men skuespilleren har i de fleste tilfeller forblitt taus.

Nå som Gibson igjen har dukket opp i medienes søkelys, har både reportere, journalister og programledere forsøkt å gi ham en sjanse til å beklage for sine kontroversielle utsagn.

Bryter ut i latter

Da 60-åringen gjestet talkshow-vert Stephen Colbert onsdag, ble Gibson spurt direkte: «Hvis du ser tilbake på livet ditt, finnes det noe du angrer på?»

- Nei. Jeg angrer ikke på noe, sier Gibson, ifølge The Atlantic.

Publikum bryter deretter ut i latter, og Colbert forsøker nok en gang å stille samme spørsmål, hvor Gibson gjentar svaret.

I løpet av årene har skuespilleren fått kritikk for å forsvare seg, fremfor å virkelig beklage når han har tråkket i salaten.

Det ender med at skuespilleren heller ikke på dette talkshowet ønsker å komme med en beklagelse, noe som også skaper furore blant fansen.

- Jeg hadde drukket tequila og fikk et nervøst sammenbrudd i baksetet av en politibil. Det er dumt at denne episoden skal definere hvem man er som person for resten av livet, sier Gibson.

Ikke nådige

Etter opptredenen er det skrevet en rekke debattinnlegg og kommentarer i internasjonale medier, om hvor oppsiktsvekkende det er at Gibson fortsatt ikke ønsker å gi en helhjertet unnskyldning.

Heller ikke publikum i sosiale medier er nådige mot 60-åringen.

De private kontroversene ser imidlertid ut til å ha hatt konsekvenser for Gibsons karriere.

Etter 2010 har oscarvinneren hovedsakelig fått roller i actionfilmer med heller lav prestisje, som «Expendables 3», «Machete Kills» og «Get the Gringo». Hans siste jobb som regissør var for øvrig «Apocalypto» i 2006.

Men 2016 kan virke som året da det snur for filmskaperen Mel Gibson. 60-åringen er tilbake for fullt med regi på krigsfilmen «Hacksaw Ridge», som fikk stående applaus etter en tidlig visning i Beverly Hills. Også anmelderne er positive:

«Selv om mange fremdeles anser Gibson som en avskyelig skikkelse, må jeg fastslå at han her har truffet midt i blinken,» skriver The Guardians kritiker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!