Da noen gjorde narr av utviklingshemmede i kommentarfeltet, fikk Schwarzenegger fullstendig nok

- Hvis du velger å fortsette og opptre på denne måten, vil ingen noensinne huske deg.

SATTE NED FOTEN: Arnold Schwarzeneggers respons til en spydig kommentar om Special Olympics tar internett med storm. Foto: Karl Schoendorfer / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SATTE NED FOTEN: Arnold Schwarzeneggers respons til en spydig kommentar om Special Olympics tar internett med storm. Foto: Karl Schoendorfer / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne måneden arrangerte Special Olympics, en internasjonal idrettsorganisasjon for personer med utviklingshemning, vinterleker i diverse østerrikske byer.

Til stede var også den østerrikskfødte verdensstjerna Arnold Schwarzenegger (69). I tillegg til å kaste glans over arrangementet er actionhelten nærmest som en ambassadør for Special Olympics å regne, og har, ifølge Washington Post, engasjert seg for organisasjonen i en årrekke.

Dette kom utvilsomt fram i et videoklipp fra Schwarzeneggers Snapchat-konto forrige uke, som han seinere delte på Facebook, der skuespilleren poserer sammen med et knippe medaljekledde utøvere.

Slapp ikke unna

- Disse folka inspirerer meg, jubler «Terminator»-stjerna, som trekker bredt på smilebåndene og snur kameraet mot følget.

Med over 16 milloner Facebook-følgere er grums i kommentafeltet absolutt å regne med, selv for gladgutten Arnold Schwarzenegger. Prøver du derimot å rakke ned på Special Olympics, attpåtil til skuespillerens sjarmbombe av en video, har du antakeligvis køddet med feil fyr.

Den tidligere guvernøren var nemlig ikke langt unna da det, ifølge Huffington Post, dukket opp følgende bemerkning i kommentarfeltet:

HVEM BRYR SEG?: En jente med downs syndrom settes bak pølsedisken på en bensinstasjon. Griper noen inn når jenta møter på en ufin kunde? Video: TV2 Vis mer

«OL er laget for de beste toppidrettsutøverne i verden, slik at de kan konkurrere mot hverandre om å være best. Når man lager et tilsvarende arrangement for mongoer går man mot konseptets hensikt».

- Ingen vil huske deg

Svaret fra Schwarzenegger er antakeligvis like legendarisk som filmreplikkene hans:

- Uansett hvor ondskapsfull og idiotisk denne kommentaren er, kommer jeg ikke til å slette den eller utestenge deg (ennå), fordi jeg vil lære deg et par ting, begynner 69-åringen.

Han fortsetter:

- Akkurat nå har du to veier å gå. Jeg er sikker på at disse utøverne har en større hjerne enn deg, mer medfølelse, heltemot og ferdigheter (...) Enten kan du følge deres vei, lære av dem, utfordre deg selv og gi noe tilbake. Eller så kan du fortsette å være et ynkelig nettroll som ikke bidrar med noe til samfunnet, annet enn mobbing og utløp for din egen sjalusi. Jeg vet at du egentlig bare vil ha oppmerksomhet, så la meg understreke poenget mitt:

- Hvis du velger å fortsette og opptre på denne måten, vil ingen noensinne huske deg.

Illsint Trump

Ifølge Huffington Post er den opprinnelige slengbemerkningen, med Schwarzeneggers respons, seinere slettet fra video-innlegget. Hvem som serverte den spydige kommentaren, og hvorvidt vedkommende i det hele tatt har fått med seg filmstjernas svar, er foreløpig uvisst.

Skuespillerens nettroll-oppgjør har imidlertid ikke gått hus forbi på sosiale medier, der flere hyller filmstjerna for hans engasjement.

Og apropos engasjert: Schwarzenegger har den siste tida fått mye oppmerksomhet for feiden med Donald Trump, som fikk bein å gå på etter at førstnevnte overtok programlederrollen i «The Apprentice» - realityprogrammet USAs nåværende president opprinnelig sto bak.

- Seertallene har gått nedover og det har vært en ren og skjær katastrofe, har Trump tidligere uttalt om Schwarzeneggers innsats som programleder.

I en rekke Twitter-meldinger har presidenten gått hardt ut mot skuespilleren, som han mener har ødelagt programmet.

Schwarzenegger selv, som hoppet av programmet tidligere denne måneden, har imidlertid gitt Trump skylda for programmets synkende popularitet.

- Da folk fikk greie på at Trump fortsatt tok imot penger fra programmet, boikottet halvparten av seerne det, sa filmstjerna, som mener Trumps innblanding gir en «dårlig ettersmak» og skremmer bort både seere og sponsorer.

VIL BYTTE JOBB: Under en tale på den årlige National Prayer Breakfast i Washington spøkte president Trump med Arnold Schwarzenegger, som hat tatt over jobben hans som programleder i «The Apprentice». Trump spøkte med de dalende seertallene. Slik svarte Schwarzenegger. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer