Ashley Graham:

Da «plus size»-modellen fikk sin egen Barbie-dokke, hadde hun én viktig betingelse

Ashley Graham fant seg ikke i den gamle dokkas ekstreme proporsjoner. 

EGEN BARBIE: Supermodellen Ashley Graham ble hedret med egen Barbie-dokke under Glamour's Women of the Year Awards i Los Angeles mandag kveld. Her er Barbie-dokka hennes. Video: Addition Elle / Ashley Graham / Instagram Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det siste året har Ashley Graham (28) fått massiv oppmerksomhet som såkalt «plus size»-modell og som talsperson for et sunt og naturlig kroppsbilde.

Hun har vært på forsida av Sports Illustrated, vist fram sin egen undertøyskolleksjon på catwalken og skal være med i panelet til den nye sesongen av «America's Next Top Model».

Den amerikanske toppmodellen var også blant kvinnene som ble hedret under Glamour's Women of the Year Awards i Los Angeles mandag kveld. Og dét ble gjort på en litt spesiell måte, ifølge Huffington Post.

Strengt krav

Graham, som ble gjort stas på for sin innsats for å gjøre moteindustrien mer inkluderende, fikk avduket en helt egen Barbie-dokke som er laget med utgangspunkt i hennes kroppsfigur.

- Er det noen små jenter som forestiller seg at de kommer til å få en Barbie-dokke som er laget for å likne dem selv, uttalte Graham fra scenen, ifølge avisa.

Selv om 28-åringen aldri hadde drømt om å få sin egen, spesiallagde Barbie, hadde hun ett strengt krav når dokka skulle bli virkelighet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer