- Da var det hardere drikking og samleie i buskene

Unni Lindell (55) og Jon Michelet (68) savner de gamle hagefestene til Aschehoug.

(Dagbladet): Store deler av norsk kulturelite var i går samlet for Aschehougs store hagefest - festen over alle fester, skal vi tro forfatterne Unni Lindell (55) og Jon Michelet (68).

- Nå har jeg vært her 17 år på rad, og jeg vet om mange unge forfattere som velger seg til Aschehoug på grunn av denne festen. Den er veldig renommert, og det er kjempegøy! sier Lindell til Dagbladet.

Se alle bildene fra hagefesten her.

- Mer liv i buskene De to er imidlertid helt enige om at den tradisjonsrike festen var langt bedre før.

- Ja, jeg hører nå at de pleier å gi seg i titida. I gamle dager varte det til midnatt, men det var andre tider med hardere drikking og mer liv i buskene, sier Michelet og ler.

- Så festen er blitt mer stuerein med åra?

- Ja, mye! Den var kanskje ikke så fæl som alle sier, men det blir påstått at det var samleie i buskene. Det husker ikke jeg, men at noen lyrikere lå drita fulle i buskene, ja, det gjorde de.

Lindell bekrefter at det er færre turer innom buskene nå om dagen.

MIMRER TILBAKE: Forfatterne Unni Lindell (55) og Jon Michelet (68) kan fortelle at det var mer liv og roting i buskene på Aschehougs hagefest før. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
MIMRER TILBAKE: Forfatterne Unni Lindell (55) og Jon Michelet (68) kan fortelle at det var mer liv og roting i buskene på Aschehougs hagefest før. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

- Det var litt mer falling i buskene før, ja. Men man vet jo aldri hva som kommer til å skje. Det er alltid noen som tar av litt utpå kvelden, sier Lindell, som selv skapte overskrifter for noen år tilbake da hun skiftet kjole med programleder Christine Koht i ja, nettopp, en busk.

- Veldig ordentlig De får støtte av «Brille»-programleder Harald Eia (46). Han mener også at festen har dabbet av, ikke bare hos Aschehoug, men i hele Norge generelt.

- Det gjelder hele norsk kulturliv. Alle er blitt mer ordentlige! Folk har fått barn og mer ansvar, og blitt eldre. Det er blitt veldig, veldig ordentlig.

Hagefest-veteran Åse Kleveland (63) er helt enig.

- Det var enda høyere temperatur og stemmeleier mot slutten. Det er nok mange flere på økologisk mat og Farris nå enn det var i gamle dager, sier hun.

- HØYERE TEMPERATUR: Åse Kleveland (63) kom til Aschehougs hagefest med ektemannen Oddvar Bull Tuhus. - Jeg har på følelsen at vi begynte tidligere og ga oss senere før. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
- HØYERE TEMPERATUR: Åse Kleveland (63) kom til Aschehougs hagefest med ektemannen Oddvar Bull Tuhus. - Jeg har på følelsen at vi begynte tidligere og ga oss senere før. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer