Ari Behns bisettelse:

Dagbladet sender Ari Behns bisettelse

Familien ønsker at alle som vil, får ta farvel.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 3. januar klokken 13.00 skal Ari Behn bisettes i Oslo domkirke. Bisettelsen skal forrettes av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg. Familiens talsperson, Geir Håkonsund, opplyser til Dagbladet at domkirken vil åpne dørene klokken 12.

- Det er forventet stort oppmøte, så vi oppfordrer folk til å være ute i god tid om de ønsker å være inne i kirken under bisettelsen, skriver han i en tekstmelding.

Dagbladet vil ha direktesending fra bisettelsen, gjennom NRK 1, og vil i forkant også ha direktesending utenfor Oslo domkirke.

- Ari Behns bortgang har rørt hele Norge, og det er mange som ønsker å følge bisettelsen fredag. Derfor er det viktig for Dagbladet å la seerne ta del i denne høytidelige seremonien for Ari, sier Jonas Jørstad, redaktør for kjendisdesken i Dagbladet.

Ønsker at alle skal få ta farvel

At NRK sender bisettelsen og blir pool for produksjonen, er i tråd med familiens ønske.

- Vi sender bisettelsen i tråd med familiens ønske. Ari Behns familie ønsker at så mange som mulig skal få ta del i bisettelsen, sier Espen Olsen Langfeldt, redaktør i nyhetsdivisjonen i NRK til statskanalen.

Håkonsund forteller også til Dagbladet at det ikke er reserverte plasser for andre enn familien og de nærmeste pårørende i domkirken.

DELTE HILSEN: Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn fant kjærligheten i 2017. 1. juledag gikk Behn bort etter å ha tatt sitt eget liv. Nå deler Heilmann et rørende innlegg i sosiale medier. Video: Scanpix / Dagbladet TV Vis mer

Tirsdag klokken 10 legges det ut kondolanseprotokoll i Oslo domkirke, som vil ligge fram til torsdag klokken 16, samt i nattåpen kirke på torsdag fra klokken 18.00-06.00 fredag.

- Familiens ønske har vært at alle som vil ta et siste farvel med Ari skal få muligheten til det. Jeg vil likevel minne om at dette er en familie i dyp sorg, og håper folk respekterer det, og ikke tar bilder og video av familien i kirken, skriver han.

Det er ennå ikke offentlig kjent hvilke av de kongelige som eventuelt kommer til å være til stede i bisettelsen. Dagbladet har ikke lykkes i å få en kommentar fra Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, mandag.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope / Dagbladet Vis mer

Mange har vist sin støtte

Første juledag gikk Ari Behn bort, 47 år gammel. Dødsfallet har preget den norske befolkning i jula, og Slottsplassen har lyst opp etter at folk har strømmet til for å minnes kunstneren.

Det er derfor nærliggende å tro at det vil være mange tilstede både inni og utenfor kirken fredag, noe som også er årsaken til at familien valgte Oslo domkirke, kunne Håkonsund forteller til Dagbladet forrige uke.

I Norge er Behn kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst, i tillegg til sitt ekteskap med prinsesse Märtha Louise. De var gift fra 2002 til 2016 og har tre barn sammen.

Behn var godt kjent for sitt kunstneriske talent og fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Verket solgte over 100 000 eksemplarer og fikk blant annet terningkast seks i VG.

2018 ble året Behn for alvor slo gjennom som kunstmaler. I Norge hadde Behn langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i 2018 solgte han malerier for 5,7 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer