Ari Behn er død:

Dagbladets bilder fra Aris liv

Det er liten tvil om at Ari Behn har levd et innholdsrikt liv.

DØD: Første juledag gikk Ari Behn bort. Her er han avbildet i New York i 2006. Foto: Kristine Nyborg / Dagbladet
DØD: Første juledag gikk Ari Behn bort. Her er han avbildet i New York i 2006. Foto: Kristine Nyborg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunstner og forfatter Ari Behn gikk bort første juledag, bare 47 år gammel. Familien opplyste onsdag i en melding at han tok sitt eget liv.

- Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmeste pårørende til Ari Behn, i dag må meddele at han har tatt sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tida framover, opplyste familien via Geir Håkonsund, Ari Behns manager og familiens talsmann, til Dagbladet.

Se Dagbladets bilder

Behn har vært en del av den norske offentligheten i flere tiår, som forfatter, som ektemann og seinere eksmann av prinsesse Märtha Louise (48), og som billedkunstner.

At han opplevde mye i løpet av livet er det liten tvil om, noe bildene fra Dagbladets arkiv viser. Se bildene fra 47-åringens innholdsrike liv under:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Suksess

Som nevnt var Ari Behn tidligere gift med prinsesse Märtha Louise. Sammen fikk de tre døtre, som de etter skilsmissen delte omsorg for.

Behn var også godt kjent for sitt kunstneriske talent. Sitt skrivende gjennombrudd fikk han med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999, som solgte over 100 000 eksemplarer - og blant annet fikk terningkast seks av VGs anmelder.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som gikk bort første juledag. Vis mer

I 2018 slo han for alvor gjennom som kunstmaler. I Norge hadde han langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i fjor solgte han malerier for over 5,7 millioner kroner.

Våren 2019 reiste Ari Behn til Los Angeles for å satse videre på kunstkarrieren og knytte kontakter.

Mange i sorg

Etter at nyheten om Behns dødsfall kom onsdag kveld, har en rekke kjente personligheter tatt til sosiale medier for å uttrykke sin store sorg.

Også medlemmer av både den norske, svenske og danske kongefamilien har uttalt seg om det brå dødsfallet, der kong Harald (82) og dronning Sonja (82) sa følgende:

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden, sa de.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Kronprinsparet kom på sin side med følgende uttalelse:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie, sa kronprinsparet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer