Hugo Helmig:

Dansk kjendissønn er død

- Har satt spor i mange mennesker.

GÅTT BORT: Hugo Helmig er død, 24 år gammel. Foto: Kim Matthai Leland / Gonzales Photo / NTB
GÅTT BORT: Hugo Helmig er død, 24 år gammel. Foto: Kim Matthai Leland / Gonzales Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske artisten Hugo Helmig er død. Han ble 24 år gammel. Det melder B.T. Helmig døde 23. november, men dødsfallet er ikke gjort offentlig før nå.

«Hugo hadde et altfor kort, men godt liv som har satt spor i mange mennesker. Hugo ville gjerne bli hos oss, og han hadde mange planer og håp for framtida», skriver familien på artistens Instagram-konto.

24-åringen var sønn av Thomas Helmig (58) - en av Danmarks mest populære artister - og tidligere supermodell Renée Toft Simonsen (57).

Familien i sorg

Renée Toft Simonsen har delt flere bilder av Hugo opp gjennom åra på sin egen Instagram-profil, og siterer Bibelen:

«Men en Herrens engel viste seg for ham og styrket ham.»

DØDSBUDSKAP: Maymona trakk seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Også Hugos søster, Ida Marie Helmig, har delt et innlegg om broren på sin Instagram-profil.

«Jeg savner deg … hver dag … hele tida», er blant det hun skriver.

I samme innlegg beskriver hun tapet av broren som uvirkelig og uutholdelig.

«Kjære elskede Hugo. Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake i tid ei uke og sørge for at du virkelig forsto hvor mye jeg elsker deg og alltid vil elske deg», fortsetter hun.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Også faren har delt et eget innlegg.

«Nå er du plutselig ikke her lenger, men lever videre et sted dypt inni hjertet mitt hvor jeg vil bære deg med ømhet, stolthet og betingelsesløs kjærlighet resten av livet mitt. Jeg er så uendelig takknemlig for hvert eneste sekund jeg fikk sammen med deg», er blant det Hugos far, Thomas Helmig, skriver på Instagram.

Under innlegget til Thomas Helmig skriver Danmarks statsminister Mette Frederiksen (45) følgende:

«Kjære Renée og Thomas. Det er så uutholdelig. Hjertet mitt gråter, og jeg sender de varmeste og kjærligste tanker til familien.»

Internasjonalt kjent

Som 18-åring slo Hugo gjennom med kjempehiten «Please Don't Lie». Det var ikke bare i Danmark at låta slo an, men også i Tyskland. I 2017 endte låta opp med å bli den mest spilte på dansk radio. Låta «Wild» var også en stor hit i Danmark og Tyskland, og ifølge Danmarks Radio var Hugo den mest framgangsrike danske artisten internasjonalt i 2020.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Samme år satte han artistkarrieren på vent, på grunn av problemer med angst og rusmisbruk.

Dødsårsaken er ikke offentliggjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer