ETTERFORSKES:  Danske Se og Hør er i hardt vær etter at ukebladet er blitt tatt for ulovlig overvåking av kjendiser og kongelige.Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Danske Se og Hør er i hardt vær etter at ukebladet er blitt tatt for ulovlig overvåking av kjendiser og kongelige.Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpixVis mer

Dansk politi vil etterforske norsk Se og Hør-notat

Om bladets arbeidsmetoder.

- Det er et ualminnelig interessant notat som vi kommer til å ta inn i vår etterforskning, sier politiinspektør Bent Isager-Nielsen ved Københavns Vestegns Politi til Dagens Næringsliv.

I mai kom det fram at tidligere sjefredaktør Odd Johan Nelvik i norske Se og Hør skulle ha informert sin styreleder Erik Aller om det norske bladets metoder.

Dette skjedde før den tidligere Se og Hør-reporteren Håvard Melnæs utga boken «En helt vanlig dag på jobben» i 2007, skriver avisen. I boken var han kritisk til det norske bladets arbeidsmetoder.

I orienteringen heter det blant annet at «Vi vet at det vil komme avsløringer i boken rundt våre kilder i flyselskaper og kredittkortfirmaer, noe som en rekke ganger har hjulpet oss å få eksklusive bilder av kjendiser både i Norge og utenlands».

Nelvik opplyste til den danske nettavisen Mediawatch i mai at notatet var en orientering til Aller om hva som ville komme fram i boken. Verken Nelvik eller Aller vil i dag vedkjenne seg å ha lest eller skrevet notatet, skriver avisen.

Isager-Nielsen sier til Dagens Næringsliv at notatet er relevant fordi det peker på flere graverende forhold som kan belyse den danske saken.

(NTB)