Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dansk politiker etter kleskritikk: - Kyss min flekkete og misfargede rumpe

Zenia Stampe lar seg ikke plage av kritikken. 

SVARER NETTROLLENE: Den danske politikeren Zenia Stampe gikk mandag hardt ut mot en av kommentarene hun hadde fått i innboksen. Foto: Brandsen / offentlig domene
SVARER NETTROLLENE: Den danske politikeren Zenia Stampe gikk mandag hardt ut mot en av kommentarene hun hadde fått i innboksen. Foto: Brandsen / offentlig domene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som politiker må man ofte tåle å bli kritisert av velgerne sine. Det på politiske spørsmål og standpunkter man selv har.

Det man derimot ikke bør være nødt å finne seg i, er sjikanerede kommentarer i innboksen.

Det vet danske Zenia Stampe (Radikale Venstre) alt om. Mandag la den Folketing-valgte politikeren (37) ut et innlegg på Facebook, der hun svarer et av nettrollene.

Det med en særdeles skarp ordlyd.

- Stygge bein

Stampe har lagt ut én av meldingene hun har fått i innboksen sin. Den er fra en mann som kaller seg John, som forteller at han og familien så henne i det danske programmet «Deadline».

- Vi var forferdet og rasende på din åpenbare mangel på forståelse for hvordan man skal kle seg, spesielt på tv, lyder meldinga.

Mannen skal videre ha skrevet at Stampes korte kjole var «skamløs», og at «synet av dine flekkete og misfargede bein berørte oss alle».

- Du bør gå i lange skjørt med så stygge bein, avsluttes meldingen Stampe hevder å ha fått.

- Kyss kyss

Det kan late til at den danske politikeren ikke lar seg rokke ved av slike meldinger.

Hun har nemlig lagt ut et tilsvar på sin Facebook-side, som i skrivende stund har over sju tusen likerklikk. Det har dessuten rent inn haugevis av støttende kommentarer.

- Takk for at du har lagt merke til min nye kjole, som jeg er veldig glad i. Jeg sender deg et stort, feministisk «powekyss». Du kan sende det videre til hele familien din. Du kan for øvrig også kysse min flekkete iog misfargede rumpe. Kyss kyss, skriver hun på Facebook.

Politikeren har også lagt ut en annen melding hun har fått, som inneholder noe av det samme som John sin. Hun påpeker at dette skjer ofte.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Stampe.

Stampe ble valgt inn til Folketinget fra Sjællands storkrets i 2011. Hun har brukt mye av ungdomstida som medlem av Radikal Ungdom, før hun seinere gikk over til Radikale Venstre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!