Danske politikere kjolehetses etter slottsmiddag: - En bøling kyr med rullepølserumper

Skuespilleren Kirsten Norholt (60) med voldsom tirade.

FORBANNA: Den danske skuespilleren Kirsten Norholt (60) påstår at kvinnelige politikere i Danmark «ikke kan kle seg». Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: NTB Scanpix
FORBANNA: Den danske skuespilleren Kirsten Norholt (60) påstår at kvinnelige politikere i Danmark «ikke kan kle seg». Det har ikke gått ubemerket hen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dronning Margrethes årlige 1. nyttårsdagsgalla, der medlemmer av regjeringen, hoffledelsen og kongemedlemmer inviteres til storslagen fest, er en stor begivenhet i Danmark.

Hvert år samles flere tusen dansker foran tv-en for å følge gjestenes ankomst utenfor Amalienborg slott, der de prominentene gjestene dukker opp i finstasen for å ønske det nye året velkommen.

I år sporet det imidlertid fullstendig av.

«Sug inn magen»

Den danske skuespilleren Kirsten Norholt (60) virket nemlig å være særs fortvilet over det hun så på den røde løperen, og kjeftet like greit de kvinnelige gjestene huden full på Facebook dagen etterpå:

INVITERTE TIL FEST: Dronning Margrethe ankommer sin egen 1. nyttårsdagsfeiring søndag. Foto: NTB Scanpix
INVITERTE TIL FEST: Dronning Margrethe ankommer sin egen 1. nyttårsdagsfeiring søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Er jeg nødt til å komme inn som holdningscoach for kvinnelige politikere? Når man punger ut 15-20 000 for en glamorøs kjole, bør man lære seg å bære den først. Kvinnene som var invitert til dronningens festaften så ut som en bøling kyr, der de slasket seg fra bil til sal uten antydning til eleganse eller smakfullhet», skrev Norholt.

Ifølge danske Ekstra Bladet, som omtaler skuespilleren som «en selverklært moteekspert», skal Norholt ha angrepet flere av politikerne direkte, deriblant danskens innovasjonsminister, Sophie Løhde, som hun mente fikk «rullepølse-rumpe» på grunn av trusekanten under kjolen.

Hun skal også ha kritisert de aktuelle gjestene for å ikke ha «sugd inn magen» og «rettet opp ryggen».

- Beklager, jeg er gravid

Norholt har seinere slettet Facebook-innlegget, men står på sitt overfor den danske avisa:

- Jeg ga tross alt bare kvinnene litt råd. Jeg angrer ikke på det jeg skrev, selv om jeg er Danmarks mest forhatte kvinne akkurat nå, sier hun.

Blant politikerne som har fått gjennomgå av Norholt, har flere bedt skuespilleren om å ryke og reise.

- Ingen har rett til å bestemme mitt eller Sophie Løhdes valg av undertøy. Dette kunne du ha spart deg for, skriver folketingsrepresentant Sofie Carsten Nielsen (41) på Twitter.

Danskenes gravide helseminister, Ellen Trane Nørby, gir uttrykk for at kritikken er ufortjent.

- Jeg må vel nesten bare beklage at jeg er gravid i 34. uke. Det er litt vanskelig å suge inn magen, skriver hun i et innlegg på Facebook, der hun også avviser at hun har en kjole til flere titalls tusen kroner.

Norholts utspill har fått enorm oppmerksomhet i danske medier de siste dagene, uten at det virker å påvirke den høylytte skuespilleren i særlig stor grad:

- Jeg er gjerne enda skarpere i tonen, hvis det er det som må til, sier hun til Ekstra Bladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer