Prins Joachim:

Danskene vil frata prinsen apanasjen

Halve befolkningen mener prins Joachim bør si fra seg sine 3,9 millioner i apanasje.

UPOPULÆR SKATTEUTGIFT: Halve den danske befolkningen mener prins Joachim bør kvitte seg med apanasjen. Her på en bankett i 2018 sammen med kona, prinsesse Marie. Foto: Keld Navntoft/ Ritzau Scanpix/ NTB
UPOPULÆR SKATTEUTGIFT: Halve den danske befolkningen mener prins Joachim bør kvitte seg med apanasjen. Her på en bankett i 2018 sammen med kona, prinsesse Marie. Foto: Keld Navntoft/ Ritzau Scanpix/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Danske Berlingske Tidende har gjennomført tre undersøkelser blant befolkningen. Der har de spurt danskene om apanasjen til prins Joachim (52).

Undersøkelsene kommer som følge av et oppsiktsvekkende intervju med prinsen hos franske Point de Vue. Der lufter han sin frustrasjon rundt sin rolle i det danske kongehuset.

- Mellom oss er det mer komplisert. Kronprinsen skal følge tingenes gang. Men ingenting er definert for nummer to og vedkommendes kone, verken i skrift eller i tale. Faren min stiftet bekjentskap med samme utilfredsstillelse og klarte aldri å klargjøre sin plass i kongefamilien, fortalte prinsen til magasinet i mai.

- Men det er ikke alltid lett. Vi må finne ut av det selv, samtidig som at man må holde seg innenfor rollen som nummer to i rekken, fortsatte han.

En av fem støtter apanasje

Prinsen har som kjent bodd i Paris siden i fjor sommer. Han flyttet sammen med kona, prinsesse Marie (45), og deres to barn, prins Henrik (11) og Athena (9). Der skulle han ta landets høyest rangerte militære lederutdannelse.

Det betyr også at danske skattepenger på 3,9 millioner finner veien til Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer