Håndball-EM 2016:

Dårlige tapere, spiller­romanse og rasismeutspill

De svenske håndballjentene har hatt sitt å stri med. 

SVENSKE SPILLERE: Det svenske kvinnelandslaget i håndball, med toppscorer Isabelle Gulldén i spissen, kjemper nå om EM-tittel i hjemlandet. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix 
SVENSKE SPILLERE: Det svenske kvinnelandslaget i håndball, med toppscorer Isabelle Gulldén i spissen, kjemper nå om EM-tittel i hjemlandet. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EM i håndball er i full gang i Sverige, og Europas beste kvinnelandslag møtes for å kjempe om hvem som til syvende og sist kan kalle seg europamestere.

Det svenske damelandslaget kan få sjansen til å briljere på hjemmebane, og med målscorere som Isabelle Gulldén og Nathalie Hagman på laget, kan det hende det går svenskenes vei denne gangen.

Lørdag kveld møter de Nederland klokka 18:30.

Svenskene er ikke kjent for å være best i verden, men kan skilte med flere medaljer. Når jentene ikke er å finne på banen, styrer de med flere ting. Slik er de svenske toppscorerne:

Sjokkerende utsagn

En av spillerne som har markert seg sterkest under EM, er Isabelle Gulldén (27). Hun debuterte på landslaget da hun var bare 18 år gammel, like før OL i Beijing. OL i Rio tidligere i år var hennes tredje deltakelse i de olympiske lekene.

I 2014 vakte Gulldén oppsikt med flere sitater, blant annet om de norske håndballjentene. Det er en kjent sak at den største konkurrenten til svenskene er Camilla Herrem og co, men det hun liret av seg den gang skapte stort oppstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer