<strong>POPULÆR «BAD BOY»:</strong> Drakes artistkarriere har virkelig tatt av de siste åra, og han har slått Spotify-rekorder og vunnet priser. Privatlivet hans har likevel også skapt store overskrifter. Foto: NTB scanpix
POPULÆR «BAD BOY»: Drakes artistkarriere har virkelig tatt av de siste åra, og han har slått Spotify-rekorder og vunnet priser. Privatlivet hans har likevel også skapt store overskrifter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Drake:

Dater verdens største stjerner, krangler og slår milliardrekorder. I kveld inntar han Oslo

Hip hop-prinsen skal spille på Telenor Arena. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag kveld skal artisten Drake (30) spille på Telenor Arena på Fornebu like utenfor Oslo. Tusenvis av fans har sett fram til øyeblikket. Sist artisten gjestet Oslo var i 2014, da han sang seg til gode terningkast i Oslo Spektrum.

Artisten, som i fjor slapp albumet «Views», har samtidig med musikken et svært aktivt og veldokumentert privatliv. Stjerna har vært knyttet romantisk til noen av verdens største stjerner, og er heller ikke ukjent med å være i en slåsskamp i ny og ne.

Slik har livet til «One Dance»-rapperen utspilt seg.

<strong>STOR STJERNE:</strong> Drake på hovedscenen under Wireless Festival i London i juni 2015. Foto: Jonathan Short/Invision/AP/ NTB scanpix
STOR STJERNE: Drake på hovedscenen under Wireless Festival i London i juni 2015. Foto: Jonathan Short/Invision/AP/ NTB scanpix Vis mer

Tøff start

Det var i Toronto en høstdag i 1986 at artisten ble født. Døpenavnet Aubrey Drake Graham ble raskt byttet ut med bare mellomnavnet, som han i dag er verdenskjent for. Foreldrene hans skilte seg da han gikk i barnehagen, og faren flyttet. Drake ble værende igjen i den kanadiske storbyen med mora.

Barndommen gikk til hockey og kamerater, men den var ikke helt problemfri. 30-åringen har tidligere uttalt til Heeb at han ble mobbet i ungdommen på grunn av sin etniske bakgrunn. Faren hans, Dennis Graham, var en katolsk afroamerikaner, mens mora Sandi var jødisk kanadier.

Som 15-åring fikk han sitt første møte med rampelyset, som skuespiller i serien «Degrassi». Han var med i totalt 145 episoder. På den måten fikk han forsørget familien.

- Mamma var veldig syk, og vi var veldig fattige. Blakke, liksom. De eneste pengene jeg hadde kom fra den tv-serien, har han uttalt til Complex.

Samtidig som han var med i tv-serien, forsøkte han å nå ut med musikken sin. Hans første mikstape, «Room for Improvement», kom i 2006. Det var starten på det som skulle bli en kometkarriere.

Debutalbumet kom i 2010 og fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder. Debuten banet vei for det som skulle bli hittil fire studioalbum, flere mikstaper og store verdensturnéer. Drake har også satt flere strømmerekorder, og per oktober i fjor hadde han hatt over åtte milliarder strømminger på Spotify, ifølge Pitchfork. Nå har låta «One Dance» nådd over en milliard alene.

Kranglefant

Berømmelsen har likevel hatt en bakside for Drake. Artisten har flere ganger de siste åra beveget seg på feil side av loven. Han skal flere ganger angivelig ha flydd i tottene på Chris Brown (27), hvor den mest veldokumenterte hendelsen fant sted sommeren 2012 på en klubb i New York.

Politiet ble ifølge Rolling Stone tilkalt klokka fem på natta etter bråk på utestedet.

👀

Et innlegg delt av champagnepapi (@champagnepapi)

Brown er den eneste som har uttalt seg om hendelsen.

På Twitter la han ut et bilde av seg selv med et sår i ansiktet, der han skrev «Hvordan fester man med en rik n***r som hater? Lol». To uker etter hendelsen ga han også ut en disselåt, der han refererte til hendelsene som skal ha funnet sted på klubben. Der nevnte han blant annet flasker so fløy veggimellom.

Samme magasin kunne også melde at en nattklubb i Oklahoma City ble stengt etter at artisten og hans følge skal ha røkt store menger med marihuana på stedet.

Det gikk også rykter om at 30-åringen hadde vært i en voldelig krangel med artisten P Diddy (47) i 2015.

Kranglen fant angivelig sted fordi de to hadde en uoverensstemmelse rundt Drakes låt «0 To 100 / The Catch Up». P Diddy, som egentlig heter Sean Combs, kunne imidlertid avkrefte at situasjonen ble løst med vold, ifølge IBT.

Drake har også hatt krangler med artister som Meek Mill (29) og Tyga (27), uten at disse har resultert i fysiske sammenstøt.

Som et diskré stikk mot sistnevnte artist likte Drake flere bilder på Instagram-profilen til Tygas ekskjæreste, Blac Chyna (28), ifølge Vibe. Da la hun ut et bilde av brystene sine, hvor hun tagget Drake.

Festglad sjarmør

Artisten er glad i å feste, og blir ofte observert ute på byen når han er på turné. Det er ikke kjent om han skal teste Oslos uteliv søndag kveld, men han tar seg ofte en fest.

Lørdag kveld stod han på scenen i Globen i Stockholm. Og etter konserten festet han sammen med spesielt inviterte på utestedet Bardot til halv fire-tida om morgenen, ifølge Expressen.

<strong>TETT PÅ:</strong> Drake og Rihanna viser seg sjeldent offentlig sammen, men på scenen i fjor høst sto de på scenen sammen i Canada. Da gikk det slik. Foto: Splash News, NTB scanpix
TETT PÅ: Drake og Rihanna viser seg sjeldent offentlig sammen, men på scenen i fjor høst sto de på scenen sammen i Canada. Da gikk det slik. Foto: Splash News, NTB scanpix Vis mer

Rapperen er også glad i det motsatte kjønn, og rykteflommen har sjeldent vært større rundt en artists kjærlighetsliv enn hva den er rundt Drakes.

Han er notorisk privat i intervjuer om kjærligheten, på tross av at han ukentlig kobles til noen av verdens største stjerner.

Han skal angivelig ha hatt et av-og-på-forhold med artisten Rihanna i flere år. Romansen er imidlertid ikke bekreftet. Det har faktisk gått rykter om et potensielt forhold mellom de to siden 2009. Rihanna har selv avkreftet det hele flere ganger. Drake har på sin side vært mer vag.

Da han besøkte talkshowdronninga Ellen DeGeneres i 2013, ble han grillet om kjendiskvinnene han skal ha vært involvert med.

- Ja, flott jente. Vi hadde våre øyeblikk. Jeg vil alltid støtte og ha kjærlighet for henne, sa han om Rihanna den gang.

At de to delte et kyss på scenen under MTV Video Music Awards i fjor høst fikk heller ikke ryktene til å roe seg ned. Rihanna er imidlertid ikke den eneste stjerna han har vært koblet til, men som mediesky har han ikke uttalt seg om de andre forholdene.

<strong>SKAPTE STORM:</strong> Da Drake overrakk Rihanna prisen «Michael Jackson Video Vanguard Award» på MTV Video Music Awards i New York i august 2016, blusset romanseryktene opp igjen. Foto: Lucas Jackson/ Reuters/ NTB scanpix
SKAPTE STORM: Da Drake overrakk Rihanna prisen «Michael Jackson Video Vanguard Award» på MTV Video Music Awards i New York i august 2016, blusset romanseryktene opp igjen. Foto: Lucas Jackson/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Rykteflom med J. Lo

Før jul begynte imidlertid romanseryktene å svirre rundt ham og Jennifer Lopez (47), etter at hun delte flere hyggelige bilder sammen med ham på Instagram.

Ifølge People er de to også blitt observert ute på middag på trendstedet Nobu i Los Angeles. Duoen har ikke kommentert spekulasjonene om at de har hatt en romanse,

I et intervju med Entertainment Tonight i januar, sa J. Lo imidlertid at hun har tilbragt tid med Drake i det siste av profesjonelle grunner.

- Han spurte meg om å lage en sang med ham, og det er det vi har holdt på med. Vi får se om den er med på det neste albumet hans, sa Lopez.

Deriblant Page Six har også hevdet at de to superstjernene kun har vist seg så mye sammen for å skape blest om den kommende duetten sin, og at «romansen» altså er et PR-stunt.

Et innlegg delt av Jennifer Lopez (@jlo)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer