Sondre Justad:

Datet norsk artist i hemmelighet

- Jeg sendte låta og en liten melding.

DATET ARTIST: Sondre Justad fikk tillatelse fra den mystiske kvinnen til å gi ut låten «Fontena på Youngstorget», som handler om forholdet. Justad framførte låta på «Senkveld med Helene og Stian». Video: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har Sondre Justad (28) gjort seg godt bemerket i musikk-Norge, og med sine ærlige skildringer om kjærlighet og hjertesorg, har tekstene hans gått rett i hjertene til nordmenn landet over.

I kveld er Justad på plass i sofaen til programlederne Helene Olafsen (29) og Stian Blipp (29) i «Senkveld» på TV 2, der skuespiller og komiker Henriette Steenstrup (44) blant annet forteller at låta «Riv i hjertet» hjalp henne gjennom skilsmissen i 2016. Under besøket framfører 28-åringen også sin splitter nye singel, «Fontena på Youngstorget».

Låta handler om et kjærlighetsforhold som nordlendingen har klart å holde helt under radaren for pressen. Under sendinga avslører han nemlig at han har datet en ikke navngitt norsk artist, og at han i forkant av utgivelsen sendte henne en melding med en «heads up».

RIV I HJERTET: I kveldens Senkveld forteller Henriette Steenstrup om hva som hjalp henne da hun var midt oppi skilsmisse. Vis mer

Sendte melding

Dette gjorde han fordi «Fontena på Youngstorget» er full av detaljer som gjør at det ikke er vanskelig for den aktuelle jenta å skjønne at den handler om henne.

- For første gang var jeg en hyggelig fyr og sendte låta og en liten melding til henne, sier han fra «Senkveld»-sofaen.

  • Se intervjuet øverst i saken!
DEBUT: Sondre Justad framfører låta for første gang på «Senkveld» fredag. Foto: TV 2
DEBUT: Sondre Justad framfører låta for første gang på «Senkveld» fredag. Foto: TV 2 Vis mer

«Kor e du nu, det var så fint, æ prøvd å glem kor bra det var ved fontena på Youngstorget», synger han blant annet i låta, og avslører at den mystiske jenta også er artist - da han hører på sangene hennes mens han sitter på trikken.

Til tross for at Justad i låta synger at han hvisket den hemmelige flørten i øret og sa at «denne våren skal vi få det til, denne våren skal bli vår», varte ikke forholdet.

«Var det uvisstheta? Var det kanskje spenninga som holdt oss i gang? Ved fontena, på Youngstorget», lyder siste vers i den fengende poplåta til Justad.

Dagbladet har vært i kontakt med Kim Paulsen i Sondre Justads plateselskap Petroleum Records, som ikke har noen kommentar til hvem det er «Fontena på Youngstorget» handler om.

LÅTAKTUELL: Sondre Justad slapp fredag låta «Fontena på Youngstorget», som handler om et forhold han har hatt til en annen norsk artist. Hvem det er han har datet, er imidlertid ikke kjent. Foto: TV 2
LÅTAKTUELL: Sondre Justad slapp fredag låta «Fontena på Youngstorget», som handler om et forhold han har hatt til en annen norsk artist. Hvem det er han har datet, er imidlertid ikke kjent. Foto: TV 2 Vis mer

Hemmelighetsfull

Da Dagbladet møtte 28-åringen under årets Spellemannpris i slutten av mars, der han for øvrig var nominert til hele fire priser, ble han på den røde løperen spurt om noen hadde kapret hjertet hans.

- Det er mye kapring, sa han, og la hemmelighetsfullt til at han «har det bra» på spørsmål om nåværende sivilstatus.

View this post on Instagram

«Fontena på Youngstorget» ute og går nu!

A post shared by Sondre Justad (@sondrejustad) on

Med andre ord er Justad en mann som liker å verne om privatlivet sitt, i alle fall når det kommer til kjærligheten. Da han i mars i fjor gjestet «Lindmo», kom han imidlertid med en personlig bekjennelse.

Liker både menn og kvinner

I løpet av sendinga kunne nemlig den nordnorske artisten fortelle at han hadde funnet ut at han liker begge kjønn, og at det var befriende og berikende å komme ut av det programleder Anne Lindmo (49) omtalte som «heteroboksen».

- Jeg har kjent på at jeg rommer mer, at kjærligheten er større. Jeg kjenner på at ... Jeg tror ikke det trenger å være damer eller menn for min del. Jeg kan hende det går bra med begge deler. At det bor noe mer der, fortalte han åpent.

- Alt som er nytt, er jo skummelt. Uansett, egentlig. Men det er også veldig befriende og berikende, ikke bare når det kommer til kjærlighet, men også på flere områder, at jeg forstår at ting ikke er enten eller, at det er noen nyanser der.

Han fortalte også at han ønsket å bidra til mer åpenhet, og at han tror spesielt menn har godt av å åpne seg mer, og at man jevnt over bør prate mer om følelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer