Anine Stang:

Dattera (1,5 md.) innlagt på sykehus

- Det gjør vondt i mammahjertet.

INNLAGT: Anine Stangs seks uker gamle datter er innlagt på sykehuset med RS-viruset. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
INNLAGT: Anine Stangs seks uker gamle datter er innlagt på sykehuset med RS-viruset. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

I midten av oktober kom gladnyheten om at den norske artisten Anine Stang (36) hadde blitt mamma for andre gang, sammen med samboeren Petter Tangmyr.

«22:50 kom lillesøster til verden! 3650 gram og 54 centimeter lang. Helt naturlig drømmefødsel. Stolt av meg selv og Petter», skrev hun på Instagram den gang.

Fra tidligere har paret dattera Emmy Adelina (2).

Nå, seks uker etter at dattera ble født, har hun blitt innlagt på sykehuset.

Ble syk

Til Dagbladet forteller den nybakte tobarnsmora at dattera er smittet av det mye omtalte RS-viruset, men at det kommer til å gå bra med den lille.

- Hun har en storesøster i barnehage som er forkjølet, så da ble hun det også. Vi var på legevakta på fredag, men ble sendt hjem med beskjed om at det bare var forkjølelse. Vi fulgte nøye med, og jeg snakket litt med andre mødre som også har opplevd det samme. Man skal jo ha lav terskel for å ringe en ekstra gang til legen, hun er bare seks uker.

ØKNING: Høsten og vinteren er høysesong for RS-viruset. Men hva er egentlig dette viruset og hvor farlig kan det være? Video/Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Stang forteller videre at dattera sleit med å puste, i tillegg til at hun hadde surkling i brystet.

- Det er ikke så lett å se, men jeg hadde fått høre av legen at man ser det ved at ribbeinet går inn når de puster. Så jeg ringte inn til legen via videosamtale, sånn at de kunne se med egne øyne, og da ba de meg komme til legevakta med en gang.

- Gjør vondt i mammahjertet

Etter en sjekk hos legevakta bar det til sykehuset i ambulanse med blålys.

- Det føltes veldig dramatisk. Men det er veldig trygt å være her, for nå vet jeg at hun får den hjelper hun trenger, sier hun, og legger til:

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Det gjør vondt i mammahjertet å se den lille babyen ikke er helt frisk, og sliter med å puste. Det er tøft, og jeg tror kanskje det nesten er like tøft for foreldrene. Jeg har ikke sovet noe i natt - bare lå og fulgte med. Morsinstinktet kicker skikkelig inn.

Artisten påpeker at det heldigvis går bra med de fleste barna i Norge som får RS-viruset, så hun føler seg trygg på at det skal gå bra. Dattera har foreløpig ikke trengt pustehjelp, men overvåkes konstant.

UVISST: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på hvordan han vurderer risiko for spredning av influensa og RS-virus utover vinteren. Video: Dagbladet TV Vis mer

36-åringen kommer også med en oppfordring til andre foreldre i samme situasjon:

- Det er viktig å få fram at det er lav terskel med små barn når det er symptomer, og det å kunne ringe lege via videosamtale var en veldig fin ting - det anbefaler jeg til andre i samme situasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer