Ellinor Bjurström:

Dattera alvorlig syk: - Grusomt

Dattera til den svenske influenseren ble alvorlig syk.

SYK: Den svenske influenseren Ellinor Bjuströms datter ble alvorlig syk. Her avbildet med kjæresten Jimmy Olsson. Foto: Instagram
SYK: Den svenske influenseren Ellinor Bjuströms datter ble alvorlig syk. Her avbildet med kjæresten Jimmy Olsson. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i underkant av to måneder siden den svenske influenseren Ellinor Bjurström (27) ble mamma for andre gang, da hun og kjæresten Jimmy Olsson (33) fikk ei lita datter - lille Novali Noraa Bjurström.

Fra tidligere har de sønnen Aaron (3).

Siden har svensken delt flere bilder av sin nye tilværelse som tobarnsmor i sosiale medier. Hun har også åpnet seg om sin dramatiske fødsel overfor Dagbladet.

Det er også i sosiale medier Bjurström nå forteller fansen at den nyfødte jenta måtte legges inn på sykehus.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

RS-virus

«Så mye uro jeg har kjent de siste 24 timene er helt urimelig. Det starta med noen nys her og der, og sluttet med pustevansker», skriver hun på Instagram.

Til teksten har influenseren delt et bilde av lille Novali i en sykehusseng, samtidig som hun avslører at den lille babyen har fått RS-virus.

Ifølge Lommelegen er RS-virusinfeksjon, eller respiratorisk syncytialvirus, en hyppig årsak til nedre luftveisinfeksjoner (bronkiolitt og lungebetennelse) hos små barn og spedbarn. Legenettstedet skriver videre at viruset er en viktig årsak til sykehusinnleggelse for små barn:

«Barn med kroniske sykdommer, spedbarn under tre måneder og premature er blant de som har større risiko for alvorlig sykdom», heter det.

Viruset har hatt en markant økning i flere land de seineste månedene. FHI har de siste ukene registrert en økning i påvisninger av RS-virus i Norge. Det skrev instituttet i en pressemelding denne uka.

Normalt er sesongen for RS-virus som er mest hyppig i vintermånedene, men gjennom sommeren så man at spedbarn over hele verden har fått påvist viruset.

- Det er påvist flest tilfeller hos barn yngre enn 5 år. De siste fire ukene har antall påvisninger i denne aldersgruppen økt fra 21 til 92, og andelen positive prøver fra 23 til 41 prosent. Det er også denne aldersgruppen som testes mest, sa Margrethe Greve-Isdahl, overlege ved Folkehelseinstituttet.

- Hjelpeløs

Overfor Dagbladet forteller Bjurström at sin knappe to måneder gamle datter ble så syk at de til slutt bestemte seg for å søke hjelp på sykehuset.

- Novali hadde for rask pust og en veldig pipende lyd da hun pustet. Derfor søkte vi hjelp på sykehuset. Hun hadde aldri feber, noe som normalt er et vanlig symptom, forteller Bjurström.

Som mamma er det naturligvis et stort mareritt å se barna sine syke.

- Det var så grusomt å se henne syk. Jeg var så hjelpeløs, og hadde gjort alt for å bytte plass med henne.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I dag går det heldigvis bedre med den lille jenta, forteller tobarnsmora til Dagbladet.

- I dag har hun det mye bedre. Hun er fremdeles litt påvirket av det, men har det utrolig mye bedre, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer