ÅPNER OPP: I den nye boka til Emily Clarkson, dattera til Jeremy Clarkson, åpner hun opp om vektproblemene som plaget hennes barne- og ungdomstid. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: I den nye boka til Emily Clarkson, dattera til Jeremy Clarkson, åpner hun opp om vektproblemene som plaget hennes barne- og ungdomstid. Foto: NTB ScanpixVis mer

Emily Clarkson:

Dattera til Jeremy Clarkson skylder på faren for vektproblemene

- Noen ganger gråt jeg når jeg så meg selv i speilet fordi jeg var like stor som pappa.

(Dagbladet): Emily Clarkson (23), datter av den verdenskjente Top Gear-stjerna Jeremy Clarkson (57), åpner opp i sin nye bok «Can I Speak to Someone in Charge?» om hvordan hun gjennom barne- og ungdomstida strevde med vektproblemer.

Ifølge boka, som tabloidavisa Daily Mail har gjengitt utdrag fra, kan den nåværende 23-åringen huske hvordan hun flere ganger gråt så mye at hun følte seg fysisk syk etter at hun hadde spist et måltid.

Selv hevder hun at vektproblemene skyldtes at hun var ulykkelig, ikke at hun hadde bulimi. I Clarksons tilfelle tok problemene heldigvis slutt før de ble verre.

- Noen ganger gråt jeg når jeg så meg selv i speilet fordi jeg var like stor som pappa, skriver 23-åringen i sin nye bok, ifølge avisa.

Skylder på faren

I boka, der Clarkson forteller om sin kamp med vekta og mobbing som tenåring, skriver hun at hun hele tida ønsket å være tynn. Hun sammenliknet seg stadig med klassekamerater som ikke hadde kommet i puberteten ennå, og ble sint fordi hun ikke så ut som dem.

Ifølge Clarkson er det genene fra faren hennes som delvis er årsaken til vektproblemene.

- Jeg har en enorm far, og noen av hans gener, skriver hun, ifølge Daily Mail.

- Jeg pleide å lukke øynene mine og krysse fingrene, og håpet at når jeg våknet om morgenen ville jeg være tynn. Jeg gjorde dette hver eneste natt, skriver hun.

Clarkson åpner også opp om flere episoder der hun tok tak i «valker» på magen og klemte dem sammen så hardt at det var fingermerker igjen på huden.

I dag lider ikke Clarkson av det forvridde kroppsbildet hun hadde da hun var barn. Men selv om hun i dag er normalvektig, mener hun selv at hun aldri kommer til å bli tynn.

- Jeg ble aldri bygget på den måten. Jeg har blant annet veldig store bryster, skriver hun.

Får ros

Etter at den nye boka ble lansert i USA onsdag, har 23-åringen fått gode tilbakemeldinger. Deriblant Jane Kenyon, grunnleggeren av nettstedet «Girls Out Loud», roste Clarkson for å åpne opp om problemene sine.

- Hun er ærlig og åpen, noe som kan hjelpe jenter med å innse at de ikke er alene, sa hun ifølge Daily Mail.

Flere har allerede bestilt en kopi av boka, og deler sin henrykkelse over sosiale medier.

En mor mener blant annet at dette er noe alle ungdommer bør lese, og forteller at hun selv har kjøpt en kopi til sin datter.

Ikke alene

Emily Clarkson er ikke alene om å ha en trøblete fortid med vekta. Tidligere har kjendiser som Lily Collins, kronprinsesse Victoria, Opera Winfrey og Ashley Graham åpnet opp om sine vrangforestillinger om egen kropp. Graham er opptil flere ganger blitt hyllet for sin formfulle kropp.

De siste åra har Ashley Graham (29) fått massiv oppmerksomhet som såkalt «pluss size»-modell og som talsperson for et sunt og naturlig kroppsbilde.

Men ikke alt har vært like lett for Graham heller.

Tidligere i år åpnet nemlig 29-åringen opp om en smertefull erfaring hun gjorde seg da hun var yngre. Da opplevde hun å bli dumpa etter å ha fått vite at hun var «for tjukk».

I etterkant har Graham jobbet hardt for at jenter ikke skal føle at de ikke er bra nok, og hun har blant annet fått Barbie til å produsere formfulle dukker.

Graham startet modellkarrieren allerede i 2001. Da signerte hun en kontrakt med Wilhelmina Models etter å ha deltatt i en konkurranse. To år seinere signerte hun med Ford Models, og gjorde mange forskjellige jobber. Nå er hun blant en av verdens største modeller.

I et tidligere intervju med People uttalte 29-åringen at hun håper at hennes gjennombrudd som supermodell skal få andre kvinner til å føle seg vel, uansett hva slags kropp de har.

- Jeg håper at med flere rollemodeller som sier at «ja, jeg har cellulitter, ikke bare på beina, men armene også», så vil kanskje den unge delen av Amerika bli annerledes, sa hun den gangen.