Peggy Lipton:

Datteras varme ord etter moras død

- Vi er knust.

DØD: Peggy Lipton (t.h) er gått bort, 72 år gammel. Nå deler døtrene varme ord om mora etter den triste nyheten. Foto: NTB Scanpix
DØD: Peggy Lipton (t.h) er gått bort, 72 år gammel. Nå deler døtrene varme ord om mora etter den triste nyheten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Søndag formiddag kom nyheten om at skuespiller Peggy Lipton er død, 72 år gammel. Stjerna døde av kreft og det var døtrene, skuespillerne Rashida Jones (43) og Kidada Jones (45), som delte den triste nyheten i en felles uttalelse.

- Vi er knust over at vår elskede mor gikk bort på grunn av kreft i dag, heter det blant annet i uttalelsen, ifølge The Guardian.

- Hun gjorde reisen sin fredfull med døtrene og niesene ved sin side. Vi føler oss heldige for hvert eneste øyeblikk vi fikk dele med henne. Vi klarer ikke å beskrive alle følelsene våre nå, men vi må si at Peggy var, og vil alltid være vår solstråle, både i denne verden og utenfor. Hun vil for alltid være en del av oss, sier de videre.

FAR OG MOR: Peggy sammen med datteren Rashida og eksmannen Quincy Jones i 2012. Foto: NTB Scanpix
FAR OG MOR: Peggy sammen med datteren Rashida og eksmannen Quincy Jones i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer
DEN GANG DA: Peggy sammen med døtrene Kidada og Rashida i 2001. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Peggy sammen med døtrene Kidada og Rashida i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SUKSESS: Madchen Amick og Peggy Lipton i «Twin Peaks». Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Madchen Amick og Peggy Lipton i «Twin Peaks». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Peggy Lipton vil nok best bli husket for sin rolle i både «The Mod Squad» og som Norma Jennings i «Twin Peaks». Hun fikk sitt store gjennombrudd allerede i 1965 i «The John Forsythe Show», og har vært nominert ved flere anledninger til gjeve priser.

I 1971 vant hun en Golden Globe for sin rolle i «The Mod Squad», og for samme rolle ble hun nominert til hele tre Golden Globes, og fire Emmy-priser.

Lipton er også kjent for sitt svært offentlige ekteskap med musikkprodusenten Quincy Jones (86), som hun var gift med fra 1974 til 1990. Paret fikk døtrene Kidada og Rashida Jones sammen.

SNIKTITT: I 2017 kommer den lenge etterlengtede fortsettelsen på kultserien «Twin Peaks». Her er nyeste smakebit. Video: Showtime Vis mer