Harry og Meghan:

Datteren ikke oppført i arverekken

Omtales som «kongelig blemme».

TRAKK SEG UNNA: Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt avstand fra det britiske kongehuset. Foto: AFP/NTB
TRAKK SEG UNNA: Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt avstand fra det britiske kongehuset. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at denne saken ble publisert har Lilibet blitt oppført i arverekken. Hvorvidt det britiske kongehuset har blitt gjort oppmerksom på blemmen som følge av Dagbladets kritiske kongehusjournalistikk vites ei. Men mest sannsynlig ikke.

Snart to måneder er gått siden verden kunne glede seg over nok en kongelig baby. Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) kunne i juni ønske velkommen sitt andre barn, datteren Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Fra før har de sønnen Archie (2).

At hertugparet av Sussex har hatt en langvarig strid med det britiske kongehuset er allment kjent, og etter at de trakk seg fra sine kongelige plikter i fjor, har de selv bidratt i stor grad til å nøre opp under skandalene.

Ikke oppført

Særlig det mye omtalte Oprah-intervjuet i mars har bidratt til å øke spliden mellom prins Harry og hans familie. Dødsfallet til hans bestefar, prins Phillip, samt fødselen av datteren skal imidlertid ha bidratt til å forsone familien.

Lille Lilibet er likevel ikke å finne i arverekkefølgen til den britiske tronen, som ligger åpent på det britiske kongehusets nettsider.

Det har flere tabloidaviser bitt seg merke i, og Page Six er blant dem som omtaler det som en «kongelig tabbe».

FÅR STATUE: Prins Harry og Prins William avduker statue av Diana på prinsessas 60-årsdag. Vis mer

Storebror ble nemlig oppført i arverekken to uker etter sin fødsel, det samme ble nevø prins Louis (3), sønnen til hertuginne Kate og prins William. Han er femtemann i rekken.

Lilibet skulle ifølge Page Six vært oppført som åttende arvtaker, men plassen hennes fylles for øyeblikket av prins Andrew.

Spekulerer på årsak

Flere spekulerer derfor på hva som tar så lang tid, og om det er en betent grunn til det.

- Alt de trenger å gjøre, er å trykke på avsnitt-knappen og sette inn et annet nummer. De må ha gjort det før. De gjorde det for Archie. Åpenbart gjorde de det før Louis da han ble født, sier ITV-profil Chris Ship til podkasten Royal Rota.

En talsperson for Buckingham Palace sier til Mirror at nettsida oppdateres periodevis, men gir altså ingen forklaring på hvorfor det har tatt så lang tid å føre opp Lilibet.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Den som tar over tronen når dronning Elizabeth (95) ikke lenger styrer Storbritannia er eldstesønnen, prins Charles. Deretter er det prins William som blir konge.

Det er igjen hans eldste sønn, prins George (8), som er neste i rekka for å bli monark, etterfulgt av sine to søsken, prinsesse Charlotte (6) og nevnte prins Louis.

Deretter følger altså prins Harry og Archie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer