Harry og Meghan:

Datteren ikke oppført i arverekken

Omtales som «kongelig blemme».

TRAKK SEG UNNA: Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt avstand fra det britiske kongehuset. Foto: AFP/NTB
TRAKK SEG UNNA: Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt avstand fra det britiske kongehuset. Foto: AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at denne saken ble publisert har Lilibet blitt oppført i arverekken. Hvorvidt det britiske kongehuset har blitt gjort oppmerksom på blemmen som følge av Dagbladets kritiske kongehusjournalistikk vites ei. Men mest sannsynlig ikke.

Snart to måneder er gått siden verden kunne glede seg over nok en kongelig baby. Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) kunne i juni ønske velkommen sitt andre barn, datteren Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Fra før har de sønnen Archie (2).

At hertugparet av Sussex har hatt en langvarig strid med det britiske kongehuset er allment kjent, og etter at de trakk seg fra sine kongelige plikter i fjor, har de selv bidratt i stor grad til å nøre opp under skandalene.

Ikke oppført

Særlig det mye omtalte Oprah-intervjuet i mars har bidratt til å øke spliden mellom prins Harry og hans familie. Dødsfallet til hans bestefar, prins Phillip, samt fødselen av datteren skal imidlertid ha bidratt til å forsone familien.

Lille Lilibet er likevel ikke å finne i arverekkefølgen til den britiske tronen, som ligger åpent på det britiske kongehusets nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer