Bill og Melinda Gates skilles:

Datteren snakker etter sjokkbruddet

Microsoft-gründerens datter forteller om en vanskelig tid i forbindelse med foreldrenes skilsmisse.

PREGET: Bill og Melinda Gates' datter Jennifer Katharine ber innstendig sine følgere om ro til å bearbeide det faktum at foreldrene skal skilles. Foto: Rob Latour / Rex
PREGET: Bill og Melinda Gates' datter Jennifer Katharine ber innstendig sine følgere om ro til å bearbeide det faktum at foreldrene skal skilles. Foto: Rob Latour / Rex Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom nyheten om at Microsoft-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Det bekreftet 65-åringen selv på sin Twitter-profil.

Paret giftet seg i 1994, og har sammen de tre barna Rory John (21), Jennifer Katharine (25) og Phoebe Adele (18). Nå tar eldstedatteren bladet fra munnen etter at foreldrene kunngjorde at de skilles.

Takker for støtten

På en historie på Instagram beskriver hun det som har vært en «vanskelig prosess» den siste tiden.

«Jeg prøver å lære meg hvordan jeg best kan håndtere min egen prosess, mine egne følelser og mine egne familiemedlemmer akkurat nå. Og jeg er takknemlig for å få ro til å gjøre det», skriver Jennifer Katharine på Instagram.

GÅR FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Vis mer

Hun legger til at alle støtteerklæringer og trøstende ord betyr «alt» for henne.

Jennifer, som svært opptatt av hester, og som også har vært aktiv i hestesporten, studerer medisin i New York. Hun har også studert biologi ved Stanford-universitetet og forlovet seg i januar 2020 med Nayal Nassar, en profesjonell rytter fra Egypt.

«Jeg kan nesten ikke vente til å leve resten av vårt liv sammen gjennom læring, latter og kjærlighet», skrev hun den gang - også det på Instagram.

SKILLES: Melinda og Bill Gates skilles etter 27 år. Det bekreftet paret mandag. Foto: Alan Davidson / REX (
SKILLES: Melinda og Bill Gates skilles etter 27 år. Det bekreftet paret mandag. Foto: Alan Davidson / REX ( Vis mer

Fortsetter jobb med stiftelse

Som Dagbladet skrev mandag etablerte Bill Gates, etter å ha trappet ned i Microsoft, sammen med sin kone Melinda, en stiftelse. De har sammen jobbet i stiftelsen, og det vil de også fortsette å gjøre, opplyste han i uttalelsen mandag.

POSTET INNLEGG: Jennifer Khatarine, her sammen med forloveden, Nayal Nassar, synes bruddet mellom foreldrene er vanskelig å takle. Foto: Splash News/ NTB
POSTET INNLEGG: Jennifer Khatarine, her sammen med forloveden, Nayal Nassar, synes bruddet mellom foreldrene er vanskelig å takle. Foto: Splash News/ NTB Vis mer

«De siste 27 åra har vi oppdratt tre fantastiske barn og bygget en stiftelse som jobber over hele verden for at alle mennesker skal kunne leve sunne, aktive liv. Vi fortsetter å dele en tro på den misjonen og vil fortsette å jobbe sammen i stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse sammen som et par i denne neste fasen av livet vårt», skriver milliardæren videre.

Melina og Bill Gates ba i innlegget sitt også om at familiens behov for ro og privatliv blir respektert den kommende tida.

Hva skjer med formuen?

I en alder av 65 år er Bill Gates fortsatt blant verdens aller rikeste, og i dag sitter han på en formue på gode 130 milliarder dollar - eller svimlende tusen milliarder norske kroner, ifølge Forbes.

Kort tid etter at skilsmissen mellom Bill og Melinda Gates ble kjent, meldte Forbes at det foreløpig er uklart hvordan paret vil dele verdiene de sitter på - og hvorvidt de har signert en avtale om særeie.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Finansmagasinet mener uansett det er sannsynlig at skilsmisseoppgjøret vil bli et av de største i historien, når verdens fjerde rikeste og kona hans skilles.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer