UAKSEPTABELT: Ivanka Trump mener seksuell trakassering på arbeidsplassen er uakseptabelt, og bør tas tak i. Foto: Anthony Behar / Scanpix
UAKSEPTABELT: Ivanka Trump mener seksuell trakassering på arbeidsplassen er uakseptabelt, og bør tas tak i. Foto: Anthony Behar / ScanpixVis mer

Datteren til Donald Trump taler sin far midt imot om seksuell trakassering

- Jeg mener det er uakseptabelt.

(Dagbladet): I et intervju med Fox News' Greta Von Susteren snakker Ivanka Trump presidentkandidat-faren sin midt imot, etter hans uttalelser om seksuell trakassering på arbeidsplassen.

I en samtale med en USA Today- spaltist tidligere denne uka, ble Trump spurt om hvordan han mente datteren Ivanka burde reagere dersom hun ble utsatt for seksuell trakassering på jobben.

- Jeg ville helst sett at hun ville funnet seg en annen karriere, eller at annet firma om det var tilfellet, svarte Trump journalisten.

Ivanka Trump selv, derimot, mener slike hendelser bør takles på en helt annen måte en det faren skisserer. Det kommer tydelig fram i intervjuet med Fox.

-Utilgivelig

I intervjuet med Ivanka Trump nevner journalist Greta Van Susteren to ord:

- Seksuell trakassering.

Ivanka Trump tenker seg om et øyeblikk, og intervjueren utdyper at faren nylig har uttalt seg om temaet. Hvorpå Ivanka Trump svarer kontant:

- Jeg mener det er uakseptabelt.

Ivanka Trump sier videre at hun mener trakassering generelt, seksuelt ladet eller ikke, er helt utilgivelig.

Godt rustet

Presidentkandidaten har ved mange anledninger vært i hardt vær etter sine utsagn om kvinner. I denne omgangen er det datteren som sier ham imot.

Der Donald Trump mente at kvinnen burde skifte jobb, og forlate det hun har jobbet for, mener datteren at denne typen problematikk bør løses på et lederplan i firmaet.

- Om dette skjer er det nødt til å rapporteres, slik at man kan ta tak i det, sier Ivanka Trump.

Hun understreker videre at de har et sterkt HR-team i Trump-organisasjonen, som er godt utstyrt til å ta tak i denne typen problematikk dersom situasjoner skulle oppstå.

- Du håper jo at det ikke oppstår slik problematikk, sier Ivanka Trump alvorlig.

- HAN VILLE KALT MEG EN OVERGRIPER: Skuespillerne Lena Dunham og America Ferrera ga sin støtte til Hillary Clinton natt til onsdag. De benyttet anledningen til å spøke om Donald J. Trump. Video: CNN Vis mer