VOLD OG OVERGREP MOT BARN:

David Beckham låner bort kroppen sin for å stoppe misbruk og vold mot barn

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre verden til et tryggere sted for barn. 

STERK VIDEO: David Beckham er ambassadør for Unicef. I denne nye videoen viser han fram kroppen sin, hvor tatoveringene hans har fått en helt ny mening. Video: UNICEF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hvert femte minutt dør et barn som følge av vold et sted i verden. Dette vil David Beckham gjøre noe med.

I en ny video for Unicef låner han bort kroppen sin, eller nærmere bestemt tatoveringene sine, for å illustrere dette globale problemet.

I videoen blir tatoveringene, som egentlig står for positive minner fra Beckhams liv, gjort om til ulike scener som viser den brutale realiteten millioner av barn opplever jevnlig. De skal illustrere barns ufrivillige synlige og usynlige arr som følge av vold.

Tall for 2015 viser at tre av ti jenter og fire av ti gutter har vært utsatt for vold eller overgrep minst én gang som barn i Norge, forteller Truls Brekke, kommunikasjonsrådgiver i Unicef Norge.

- Norge har en lang vei å gå

Unicef forteller til Dagbladet at de håper videoen vil synliggjøre hvor omfattende vold og overgrep mot barn er. De vil også oppfordre både norske og andre lands myndigheter til å gjøre enda mer for å beskytte barn.

- Tallene viser at vold og overgrep mot barn er et større problem globalt enn i Norge, men tallene for Norge viser samtidig at vi har en lang vei å gå før vi klarer å beskytte alle barn her hjemme mot vold og overgrep. Vold og overgrep mot barn er et av vår tids største samfunnsproblem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer