Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

David Bowie ville ha smykkene til norske Bjørg

- Det er helt sinnssykt.

(Dagbladet): Tidligere denne uka slapp verdensstjerna David Bowie sin nye musikkvideoen til låta «The Stars (Are Out Tonight)».

Med er Hollywood-stjerna Tilda Swinton og den norske supermodellen Iselin Steiro. Men Steiro er ikke den eneste nordmannen som medvirker i videoen.

BJØRG-KRAGE: Her er den norske supermodellen Iselin Steiro med Bjørgs krage i David Bowies nye musikkvideo til låta «The Stars (Are Out Tonight)». Foto: Faksimile YouTube
BJØRG-KRAGE: Her er den norske supermodellen Iselin Steiro med Bjørgs krage i David Bowies nye musikkvideo til låta «The Stars (Are Out Tonight)». Foto: Faksimile YouTube Vis mer

Flere steder i videoen kan man nemlig skimte smykkene til norske Bjørg. Smykkedesigneren bak Bjørg Jewellery fikk plutselig en henvendelse fra Bowies team og videoregissør Floria Sigismondi om at de ønsket å bruke smykkene hennes.

- Stor inspirasjonskilde - De hadde funnet bilder av lookbooken min på nettet, så da fikk jeg en henvendelse. En veldig secret en selvfølgelig. De hadde selv valgt ut de smykkene de ville ha, sier Bjørg Nordli-Mathisen til Dagbladet.

Smykkene som er med er både armbånd, kragekanter, halskjeder og ørepynt. Smykkedesigneren har selv Bowie som inspirasjonskilde.

- Jeg synes det er helt sinnssykt og fantastisk flott. Jeg er en veldig stor fan av  Bowie selv, både av ham som musiker og hele estetikken rundt ham. Han har alltid vært en veldig stor inspirasjonkilde for meg, sier hun.

Smykker opp stjernene Bowie er imidlertid ikke den eneste internasjonale kjendisen på Bjørgs kundeliste. Superstjerner som Justin Bieber, Rihanna, Madonna og Cheryl Cole er bare noen av dem som har dukket opp med den norske designerens smykker de siste årene.

BJØRG-RING: Smykker fra norske Bjørg Jewellery i David Bowies nye musikkvideo. Foto: Faksimile YouTube
BJØRG-RING: Smykker fra norske Bjørg Jewellery i David Bowies nye musikkvideo. Foto: Faksimile YouTube Vis mer

Nordli-Mathisens har også blitt nevnt av internasjonale magasintungvektere som Vogue, Nylon Magazine, Dazed & Confused og V-Magazine.

Men hvordan har hun «klart det»? Det er ikke smykkedesigneren helt sikker på.

- Det vet jeg ikke. Det er mange ting som spiller inn for å få det til. Det er en kombinasjon av veldig mye. Men jeg tror det er bra at jeg startet i utlandet. Jeg har alltid tenkt veldig stort og er et positivt menneske, sier hun.

MED BJØRG PÅ ARMEN: Da popstjerna Rihanna opptrådte på Niveas 100-årsjubileum i 2011, var det med Bjørg Nordli-Mathisens ryggradsmykke på armen. Foto: Getty Images / All Over Press
MED BJØRG PÅ ARMEN: Da popstjerna Rihanna opptrådte på Niveas 100-årsjubileum i 2011, var det med Bjørg Nordli-Mathisens ryggradsmykke på armen. Foto: Getty Images / All Over Press Vis mer

BJØRG-FAN: Cheryl Cole med Bjørgs ryggradringer. Foto: Bjørg Jewellery
BJØRG-FAN: Cheryl Cole med Bjørgs ryggradringer. Foto: Bjørg Jewellery Vis mer
BJØRG-FAN: Tone Damli Aaberge med Bjørg-smykke på en av "Idol"-sendingene i år. Foto: Stella Pictures
BJØRG-FAN: Tone Damli Aaberge med Bjørg-smykke på en av "Idol"-sendingene i år. Foto: Stella Pictures Vis mer