Asap Rocky tiltalt:

De blodige bildebevisene som kan felle Asap Rocky

19-åring med store skader etter voldshendelsen i juni.

BILDEBEVIS: I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Disse bildene er en del av politiets bevis mot den ham. Video: Expressen TV Vis mer

(Dagbladet/Expressen): I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Det meldte den svenske påtalemyndigheten i en pressemelding.

- Jeg har i dag tiltalt de tre mistenkte for kroppsskade, for jeg bedømmer at det som har skjedd utgjør en forbrytelse, på tross av at forsvaret har innvendt at dette var nødvern og prokovasjon, sa aktor Daniel Suneson.

Rapperen - som egentlig heter Rakim Mayers - var involvert i en voldshendelse i Stockholm 30. juni, noe som førte til at han ble varetektsfengslet og siktet for grov kroppsskade noen dager senere.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Kan bli felt av SMS

Ifølge Expressen skal det være en 19-åring som ble utsatt for grov vold av den amerikanske rapperen. Den svenske avisa har også publisert en rekke bilder av 19-åringen - som har fått tydelige skader på kroppen.

Disse bildene er en del av politiets bevis mot den amerikanske rapperen.

19-åringen skal ifølge avisa være fra Afghanistan. Den fornærmedes forsvarer Magnus Strömberg mener at klienten er uskyldig.

OBS: Dagbladet advarer mot sterke bilder!

BLODIG: 19-åringen fikk kraftige skader etter hendelsen. Foto: Svensk politi / Expressen
BLODIG: 19-åringen fikk kraftige skader etter hendelsen. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer
SKADET: Mannen fikk skader etter voldshendelsen 30. juni. Foto: Svensk politi / Expressen
SKADET: Mannen fikk skader etter voldshendelsen 30. juni. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer

- Han har det ikke bra på grunn av all oppmerksomheten, på grunn av redsel og ting som har skjedd. På grunn av det er det mange som spekulerer og gjetter og maler et bilde om at han skal ha gjort noe feil i denne sammenhengen, noe som ikke er tilfelle, sier Strömberg til Expressen.

- Hva slags ting har skjedd?

- Det kan jeg ikke kommentere, det er personlige ting, sier Strömberg.

Den fornærmede 19-åringen var med en 20 år gammel venn da hendelsen skjedde, og han skal vitne i rettssaken neste uke, ifølge avisa.

Mye videomateriale

Videosnutter av slåssingen har sirkulert i sosiale medier i det siste. Disse ble filmet av tilskuere, og på videoene man se hvordan en av de unge mennene rettet et knytteneveslag mot en av artistenes livvakter, noe aktor i saken så på som selvforsvar.

- Der gjorde aktor en helt riktig bedømming. Det min klient muligens gjorde i forbindelse med bruddet var selvforsvar, sier Strömberg.

På et annet videoklipp ser man hvordan Asap Rocky og hans venner drar ned offeret på bakkern og deler ut slag og spark.

Rapperen filma også selv situasjonen før krangelen og slåssingen startet. Filmklippet avsluttes med at en kvinne sier at hun har blitt slått på rumpa av offeret i Asap Rocky-saken - noe også rapperen selv valgte å påpeke på Instagram.

«De fulgte etter oss i fire kvarter, og slo jenter som gikk forbi på rumpa», skrev Asap Rocky med innlegget sitt etter hendelsen.

BLOD: 19-åringen fikk også skader i hodet. Foto: Svensk politi / Expressen
BLOD: 19-åringen fikk også skader i hodet. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer

- Veldig redd

- Spekulasjonene rundt hva som har skjedd har bidratt til at min klient har kjent seg stressa og pressa, forteller Strömberg.

19-åringen er den eneste fornærmede i den kommende rettsaken mot Asap Rocky, samtidig som 20-åringen kommer til å vitne i retten. Magnus Strömberg forteller at klienten ser frem til å få fortelle hele sin versjon, men at det ikke kommer til å skje nå på grunn av trusler.

- Han er veldig redd, og ligger lavt nå, med gode grunner. Det handler om hans trygghet og sikkerhet, sier Strömberg.

HÅNDLEDDET: Den fornærmede 19-åringens håndledd. Foto: Svensk politi / Expressen
HÅNDLEDDET: Den fornærmede 19-åringens håndledd. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer

I pressemeldingen fra den svenske påtalemyndigheten kom det også frem at aktor hadde lagt til grunn at det finnes flere videoer av voldshendelsen. Ifølge Aftonbladet skal deler av aktors bevisførsel være en rekke SMS-utvekslinger som angivelig skal motbevise at Asap Rocky og vennene hans handlet i nødverge da voldshendelsen skjedde 30. juni.

SMS-samtalen skal nå ha blitt sikret på en telefon. En kvinne i Asap Rockys krets skal ha skrevet at hun så Asap Rocky og sikkerhetsvakten «slå dritten ut av noen», skriver Aftonbladet.

Torsdag formiddag holdt også Asap Rockys forsvarer, Slobodan Jovicic pressekonferanse i Stockholm hvor han kommenterte tiltalen som nå er tatt ut mot klienten hans.

Jovicic sier at de mener aktors vurdering er feil, og at de nå jobber for å forberede seg til rettsaken som han sier mest sannsynlig vil starte tirsdag i neste uke. Han sier at fengselsstraff vil være en altfor streng straffereaksjon for den nå tiltalte rapperen.

- Planen er at rettssaken vil starte tirsdag neste uke, sa forsvareren på pressekonferansen.

PRESSEKONFERANSE: Asap Rockys forsvarer holdt i dag pressekonferanse om tiltalen som er tatt ut. Foto: NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Asap Rockys forsvarer holdt i dag pressekonferanse om tiltalen som er tatt ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvareren fortalte videre at rapperen lever svært isolert i fengselet, og at han lengter hjem.

Den svenske påtalemyndigheten bekrefter i en pressemelding torsdag ettermiddag at saken skal opp i Stockholm Tingrett tirsdag 30. juli.

I fengselet får rapperen sende brev og ta telefonsamtaler. Asap Rocky har også tilgang til treningsmuligheter i fengselet, men forsvareren vedgår at rapperens dager er farget av at han er i den situasjonen han er.

Advokaten sier også at 30-åringen har tapt svært mye penger mens han har sittet i varetekt. Samtidig benytter Jovicic på vegne av klienten anledningen til å takke for all støtten som har strømmet inn til den kjente rapperen den siste tiden.

- Han er takknemlig for all støtten han har fått, sa forsvareren til et stort pressekorps.

TILTALE: Rapperen Rakim «ASAP Rockys» Mayers er tiltalt for mishandling. Myers forsvarer Slobodan Jovicic deler ikke aktoratets oppfatning. Video: Expressen TV Vis mer

Hendelsen ble filmet

Det var den 30. juni at den amerikanske rapperen var involvert i en voldshendelse i Stockholm. Det ledet til at artisten ble varetektsfengslet, siktet for kroppsskade.

Påtalemyndighetene mente den gang at det var fare for at rapperen kunne rømme landet, eller at etterforskningen kunne påvirkes - og besluttet derfor at han skulle holdes i varetekt frem til i dag, 25. juli.

Aktor Suneson sa videre i pressemeldingen fra imorges at det utover det filmede materialet også finnes støtte for sakens opplysninger i avhør de har gjennomført med vitner.

Deler av hendelsen som skjedde 30. juni ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

- I dypet av mitt hjerte kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa rapperens advokat, Slobodan Jovicic etter forrige fengslingsmøte 19. juli.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med aktor Daniel Suneson, foreløpig uten hell.