Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- De er for store til å jobbe internasjonalt

Modellmamma Eivor Øvrebø mener «Top Model» plukker ut feil jenter.

NYTT TEAM: Årets programleder av «Top Model», er den norske toppmodellen Siri Tollerød (25). Sammen med coach Jonas Hallberg, modellmamma Donna Ioanna og fotograf Erik Asla skal hun finne Norges nye toppmodell. Foto: TV3
NYTT TEAM: Årets programleder av «Top Model», er den norske toppmodellen Siri Tollerød (25). Sammen med coach Jonas Hallberg, modellmamma Donna Ioanna og fotograf Erik Asla skal hun finne Norges nye toppmodell. Foto: TV3 Vis mer

(Dagbladet): I kveld starter jakten på en ny norsk toppmodell når den åttende sesongen av «Top Model» ruller i gang på norske TV-skjermer.

Årets programleder er modellen Siri Tollerød (25), som de siste årene gjort stor internasjonal suksess med jobber for motegiganter som Chanel, Dolce & Gabbana og Prada. Med på laget er også modellmamma Donna Ioanna, som oppdaget Tollerød som 15-åring.

- For store Men at serien skal ende opp med en modell av samme kaliber som Tollerød, er det imidlertid ikke alle som har like stor tro på. Modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models mener et gjennomgående problem med programmet, er at de plukker ut feil jenter.

- De som har vunnet tidligere, fungerer ikke fordi de er for store. Da snakker jeg ikke om at de er for tjukke, men beinbygningen deres er for stor til å jobbe internasjonalt. For å kunne slå igjennom må man være syltynn for å passe inn i klærne, sier hun til Dagbladet.

Modellmammaen trekker fram Polina Sova, som kom på andreplass i konkurransen i 2007, som den eneste som har gjort suksess etter å ha vært med i serien.

- Den eneste jeg vet om som jobber og gjør det godt i utlandet, er Polina. Polina er dyktig og skjønner hva det er å være modell.

Realityfokus Øvrebø mener også at fokuset på å lage god underholdning kommer foran det å faktisk finne en modell som kan gjøre suksess.

-  STYRT AV TV3: Modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models mener programmet «Top Model» velger ut jenter som ikke har sjanse til å gjøre det stort i utlandet. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
- STYRT AV TV3: Modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models mener programmet «Top Model» velger ut jenter som ikke har sjanse til å gjøre det stort i utlandet. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

- Jeg har inntrykk av at det er reality hele greia, og at veldig mye er redigert og styrt av TV3. Men Donna som er med i år har i alle fall teft, så da spørs det hvor ofte hun får gjennomslag for sine meninger.

Modellagent Donna Ioanna er på sin side sikker på at årets «Top Model»-jenter holder mål.

- Jeg har vært med gjennom hele castingprosessen, og jeg er veldig fornøyd med jentene i år. Vi har ikke bare sett etter toppmodellen, men også jenter som kan være modeller på andre nivåer som «plus size» og mer kommersielle ting, sier hun til Dagbladet.

TV3 er heller ikke redd for å innrømme at de er opptatt av å lage god TV.

- Det er slett ingen hemmelighet at vi ønsker å lage et knakende godt og underholdende realityprogram, men vi ser ikke noe motsetningsforhold i å lage underholdende TV og å finne en ny toppmodell som kan gjøre en strålende karriere. I denne sesongen er fokuset på å finne en modell som har internasjonalt potensial tatt enda et hakk videre, blant annet ved at vi har fått med oss modellagent Donna Ioanna, sier pressekontakt i TV3, Line Vee Hanum til Dagbladet.

Den åttende sesongen av «Top Model» har premiere i kveld klokka 20.30 på TV3.