EVENTYRSLOTT : Michelle Obama er svak for Spanias beste hotell, Villa Padierna Palace, utenfor Marbella. Her kan du velge mellom privat villa eller rom på hotellet. Obama er langt fra den eneste kjendisen som tar inn her. Foto: VILLA PADIERNA PALACE
EVENTYRSLOTT : Michelle Obama er svak for Spanias beste hotell, Villa Padierna Palace, utenfor Marbella. Her kan du velge mellom privat villa eller rom på hotellet. Obama er langt fra den eneste kjendisen som tar inn her. Foto: VILLA PADIERNA PALACEVis mer

De er mektige og omsvermede, og trenger å komme seg vekk i ny og ne

Her er kjendisenkvinnenes favoritthoteller.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): De er mektige, verdenskjente, omsvermet og trenger - som deg og meg - å komme vekk i ny og ne.

Amerikanernes førstedame Michelle Obama reiser gjerne på den andre siden av Atlanterhavet, popikonet Beyoncé liker seg best i «the big apple», New York, mens Angela Merkel er italiafrelst.

Selvfølgelig koster det litt å overnatta på kjendisenes hoteller, men ikke så mye som du kanskje skulle tro. Har du noen tusenlapper å svi av, kanskje du skal la deg inspirere?

ANGELAS GJEMMESTED:  Her, på den italienske øya Ischia, kan Angela Merkel kaste av seg stresset fra krevende arbeidsdager. Foto: MIRAMARE SEA RESORT & SPA
ANGELAS GJEMMESTED: Her, på den italienske øya Ischia, kan Angela Merkel kaste av seg stresset fra krevende arbeidsdager. Foto: MIRAMARE SEA RESORT & SPA Vis mer

Skulle du være autografjeger, er det jo mulig at du skyter gullfuglen i samme slengen.

Ifølge hotellsammenlikneren Trivago og den svenske avisa Expressen er dette hotellene kjendiskvinnene elsker å ta inn på.

Michelle Obama: VILLA PADIERNA PALACE, MARBELLA, SPANIA

Flere ganger har USAs førstedame fått lagt inn noen dager på Villa Padierna Palace Hotel i Marbella når hun har har vært ute og representert. Ofte har hun hatt med seg døtrene på luksushotellet, som ligger ved havet, omgitt av golfbaner og et frodig landskap.

ITALIAFRELST :Angela Merkel har tilbragt feriene de siste ti årene i Italia. Foto: MIRAMARE SEA RESORT & SPA
ITALIAFRELST :Angela Merkel har tilbragt feriene de siste ti årene i Italia. Foto: MIRAMARE SEA RESORT & SPA Vis mer

Hotellet er kjent som Spanias aller beste. Det er designet som en toskansk palass med frittliggende villaer, hvorav flere har eget basseng.

Hotellet legger ikke skjul på hvor gjestene har lagt hodet på hodeputa. Villaen der Michelle koser seg er etterhvert blitt hetende «Villa Obama».

Hotellet har ofte rike arabere boende. Skulle du ha behov for å se enda flere sjeiker eller russiske oligarker, ligger Puerto Banus bare 10 minutter unna med bil.

Sport-og avslapningsmulighetene er mange. Tre 18-hulls golfbaner ligger i umiddelbar nærhet, mens spaet er på romslige 2000 kvadratmeter.

I den luksuriøse strandklubben kan du møte rikfolk og kjendiser fra hele verden.

VILLA OBAMA: Slik bor Michelle Obama når hun er i Marbella. Villaen har privat basseng.Foto: HOTELLET
VILLA OBAMA: Slik bor Michelle Obama når hun er i Marbella. Villaen har privat basseng.Foto: HOTELLET Vis mer

Både Antonio Banderas, Melanie Griffith, Eva Longoria og prins Faisal av Saudi-Arabia har kost seg der.

Servicen på det rosa slottsliknende hotellet skal være en konge verdig, men hvorfor ikke prøve selv? Om du kan klare deg med et standard dobbeltrom, for eksempel i uka før påske, får du en plass i eventyret for et par tusenlapper natta.

Angelina Jolie: DANIELI, VENEZIA, ITALIA

Angelina Jolie er en av verdens mest beundrede kvinner. Vakker, kjent som en dyktig skuespiller og i tillegg en av UNESCOs viktigste ambassadører. Dessuten har hun noen av verdens mest omtalte tatoveringer.

BEYONCES FAVORITT: Waldorf Astoria i New York har Beyonce i sin store tilhengerskare. Foto: WALDORF ASTORIA/TRIVAGO
BEYONCES FAVORITT: Waldorf Astoria i New York har Beyonce i sin store tilhengerskare. Foto: WALDORF ASTORIA/TRIVAGO Vis mer

Angelina er lommekjent i Italia etter å ha spilt inn diverse filmer der, blant annet «The Tourist» med Johnny Depp.

Under innspillingen bodde de begge på Danieli i Venezia - ett av byen mest legendariske hoteller. Noen kaller det selve symbolet på venetiansk luksus.

Oppholdet må ha vært vanedannende. Siden innspillingen har hotellet ligget på favorittlisten til Jolie.

Angela Merkel: MIRAMARE SEA RESORT & SPA, ISCHIA, ITALIA

ELEGANSE: Danieli i Venezia har det lille ekstra som Angelina Jolie falt for. Foto: DANIELI/TRIVAGO
ELEGANSE: Danieli i Venezia har det lille ekstra som Angelina Jolie falt for. Foto: DANIELI/TRIVAGO Vis mer

Angela Merkel har tilbragt ferien i Italia de siste ti årene. Et av stedene hun alltid kommer tilbake til er øya Ischia.

Tysklands forbundskansler velger ofte hotellet Miramare Sea Resort & Spa, som blant annet kan by på en fantastisk utsikt over havet og fiskerlandsbyen Sant Angelo d'Ischiaan.

Hotellet har privat strand, sju mål hage med skulpturpark, oppvarmet basseng og en rekke andre bassenger, pluss egen foss - og enn nudiststrand for den som vill bade naken. Det er som kjent noe tyskere liker.

Beyoncé: WALDORF ASTORIA, NEW YORK

FORDUMS PRAKT: Danieli er for mange selve symbolet på venetiansk luksus. Foto: DANIELI/TRIVAGO
FORDUMS PRAKT: Danieli er for mange selve symbolet på venetiansk luksus. Foto: DANIELI/TRIVAGO Vis mer

Under innspillingen av filmen «The Pink Panther 2006» bodde en av hovedrolleinnehaverne, sangeren Xania (spilt av Beyoncé), på Waldorf Astoria.

Mange elsker det legendariske New York hotellet, som i sin tid bare het Waldorf og som har hatt flere adresser. I dag ligger det på 301 Park Avenue.

Opprinnelig lå det på hjørnet av Fifth Avenue og 34th Street, der Empire State Building ligger nå.

Beyonce falt pladask for hotelllet under innspillingen av filmen. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det 42 etasjers hotellet i Art déco stil fra 1931 er spektakulære rom og restauranter som serverer retter som likner kunstverk.

ART DECO: Franske Christine Lagarde liker seg på The Carlyle i New York. Foto: THE CARLYLE/TRIVAGO
ART DECO: Franske Christine Lagarde liker seg på The Carlyle i New York. Foto: THE CARLYLE/TRIVAGO Vis mer

Det nærmeste de fleste av oss kommer Waldorf Astoria er Waldorfsalaten  Det ble laget for første gang på hotellet i 1896 av hovmester Oskar Tschirky. 

Jennifer Lopez: THE VICEROY, MIAMI

Jennifer Lopez har aldri lagt skjul på sin svakhet for luksushotell. Hennes absolutte favoritt er hotellet i Miami der det skal godt gjøres ikke å støte på en kjendis i lobbyen.

Men skal du kikke etter Jennifer, gå etter duften av mat. Hun skal være særlig svak for restauranten «Eos».

KOMFORT: The Carlyle har alt det en reisende i the big apple kan drømme om. Hotellet er oppkalt etter den skotske essayisten Thomas Carlyle. Foto: THE CARLYLE/TRIVAGO
KOMFORT: The Carlyle har alt det en reisende i the big apple kan drømme om. Hotellet er oppkalt etter den skotske essayisten Thomas Carlyle. Foto: THE CARLYLE/TRIVAGO Vis mer

Jennifer har ikke noe imot hotellets luksuriøse spa heller.

Christine Lagarde: THE CARLYLE, NEW YORK, USA

Franske Christine Lagarde er en sofistikert, bereist og beleven dame, beundret over helt verden.

Som generaldirektør har den elegante dama med det stålgrå håret fått orden på det internasjonale valutafondet.

RITZ MADRID: Klesdesigneren Carolina Herrera sverger til Ritz i Madrid
RITZ MADRID: Klesdesigneren Carolina Herrera sverger til Ritz i Madrid Vis mer

Før det var hun finansminister i Frankrike, og for et par år siden sto hun på 9. plass på Forbes-lista over verdens mektigste kvinner.

Lagarde er ofte i New York. Der bor hun ikke på Waldorf Astoria, men på femstjerners-hotellet The Carlyle.

Hotellet i art deco stil er oppkalt etter den skotske essayisten Thomas Carlyle og byr på den ultimate luksus.

Neppe noen billig luksus.

FORNEMT: Tesalongen på Ritz i Madrid hvor du kan gå i timevis å beundre malerier, tepper og antikviteter. Foto: JACOB TERMAUSSEN/ BELMOND RITZ
FORNEMT: Tesalongen på Ritz i Madrid hvor du kan gå i timevis å beundre malerier, tepper og antikviteter. Foto: JACOB TERMAUSSEN/ BELMOND RITZ Vis mer

Ifølge en oversikt fra hotels.com, gjengitt i Daily Mail, er New York nå verdens tredje dyreste hotellby med en gjennomsnittspris på 1834 norske kroner i døgnet. Femstjerners-hoteller ligger skyhøyt over dette. Men Lagarde betaler nok sjelden selv.

På The Carlyle skal hun ha skrevet mange av talene sine, blant annet om kjønnsroller og kvinners utfordringer i arbeidslivet.

Carolina Herrera: RITZ, MADRID, SPANIA
Klesdesigneren Herrera ble tatt med til Ritz i Madrid allerede som barn.

Siden har hun frekventert luksushotellet i sentrum av den spanske hovedstaden.

Hun bor alltid på samme rom og elsker hotellets gammeldagse atmosfære. Madridhotellet er blant annet kjent for sine antikviteter.

Skulle Madrid bli for masete er det bare å trekke seg tilbake til hotellet. Ikke bare er det kjent som et av verdens aller beste.

Du finner gjester her som bruker timer bare ved å gå rundt å beundre teppene, møblene og maleriene. I hvertfall om vi skal tro kommentarene på Trip Advisor.

Har du 2350 kroner til overs får du ei natt på et dobbeltrom her - midt i påsken.