Gunilla Persson:

- De får ikke en krone av meg

Gunilla Persson skylder hundretusener hjemme i Sverige.

GJELDSKRAV: Gunilla Persson skylder den svenske staten i overkant av en halv million svenske kroner. Det har hun ingen planer om å betale. Foto: NTB Scanpix
GJELDSKRAV: Gunilla Persson skylder den svenske staten i overkant av en halv million svenske kroner. Det har hun ingen planer om å betale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gunilla Persson (60) har gjennom flere sesonger vært en av de mest omtalte og kontroversielle profilene i tv-programmet «Svenske Hollywoodfruer».

Persson har i mer enn 30 år tilsynelatende levd et liv i sus og dus med en inntekt som rekker til salt i grøten, og vel så det. Hjemme i Sverige har hun imidlertid et utestående gjeldskrav til staten på i overkant av en halv million svenske kroner, et beløp som stadig vokser seg større.

Akkurat det bryr stjerna seg lite om.

- Uriktige opplysninger

Det er Expressen som har fått innsyn i stjernens gjeldskrav hos den svenske staten. Det totale beløpet, som altså i dag er på mer enn 500 000 svenske kroner, inneholder gamle krav om tilbakebetaling av foreldrepenger, barnebidrag og sykepenger. Alt i perioden mellom 2006 og 2013.

Den svenske Försäkringskassan, som tilsvarer Nav i Sverige, har kommet frem til at 332 000 kroner var feilaktig utbetalt som følge av «uriktige opplysninger» fra Persson.

Blant disse var utbetaling av sykepenger, til tross for at hun ikke bodde i Sverige, skriver avisa.Tv-stjerna skal blant annet selv ha uttalt i flere intervjuer at hun ikke har bodd i Sverige på over 30 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer