Lothepus' selvbiografi:

De forsvunne «Lothepus»-bøkene har dukket opp: - Skal ikke ha på oss at vi er uærlige

Ifølge butikksjefen mangler bare sju eller åtte kopier av boka, og det hele bunner i en stor misforståelse.

KOMMET TIL RETTE: De fleste av de forsvunnede Lothepus-bøkene er kommet til rette mandag kveld.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KOMMET TIL RETTE: De fleste av de forsvunnede Lothepus-bøkene er kommet til rette mandag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I disse dager reiser «Fjorden Cowboys»-profil og «Farmen Kjendis»-vinner Leif Einar Lothe rundt for å promotere selvbiografien, «Lothepus: Går det til helvete, så går det til helvete».

Én av boksigneringene gikk derimot ikke helt etter planen, da om lag 50 eksemplarer av Lothepus-boka forsvant fra en bokhandel i Førde uten å ha blitt betalt for.

Mandag kunne imidlertid butikksjef for Notabene i Førde, Ann-Katrin Olsen, fortelle til Dagbladet at mesteparten av de forsvunne bøkene er dukket opp igjen, og at det hele trolig skyldes en misforståelse.

- Det var primært barn som trodde de var gratis, forklarer Olsen, og legger til at det mandag kveld bare er mellom sju og åtte bøker som mangler.

Butikksjefen er imponert over folket i Førde, og foreldre som har oppfordret ungene til å levere tilbake bøkene.

Ikke enig

Hendelsen har nemlig, ifølge Olsen, skapt reaksjoner om folket i Førde på sosiale medier, og flere hevder at de er uærlige. Det vil hun ikke ha noe av.

- Det at vi er uærlige er et stempel vi ikke vil ha på oss, og når vi nå ser at de fleste bøkene blir levert tilbake, så beviser vel det motsatte og at ingen har tatt bøkene for å stjele, forklarer hun.

- PINLIG: Leif Einar Lothe og Finn Tokvam forklarte at det er en svært uheldig episode. Nå har de fleste bøkene blitt levert tilbake. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
- PINLIG: Leif Einar Lothe og Finn Tokvam forklarte at det er en svært uheldig episode. Nå har de fleste bøkene blitt levert tilbake. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

Leif Einar Lothe på sin side, forklarer til Dagbladet at han mener at boksigneringen i seg selv var for dårlig planlagt og at det var for få skilt med prisen på boka.

- Det kunne vært bedre skilting og bedre vakthold, forklarer han og legger til at det var svært folksomt under signeringen.

Likevel legger ikke 48-åringen skjul på at han var sikker på at det lå en forklaring bak.

- Det ordner seg alltid, sier han.

«SKAM»?: Jeg skammer meg aldri. Sist jeg skamma meg var jeg ferdigskamma på et halvt minutt. Hjemme på kjøkkenet sitter Lothepus og samboeren Randi Sørum. Dagbladet utfordrer paret i kjendisquiz. Hvor mye tror du at de kan? Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ann-Katrin Olsen er ikke enig i Lothes forklaring, og hevder at de besøkende var fullt klar over at boka ikke var gratis.

- Det er ikke normalt at bøker er gratis under signering. Det bunner nok i en misforståelse hos flere barn som ikke forsto konseptet, forklarer hun.

Olsen er imponert og svært takknemlig over alle som mandag har levert tilbake eksemplarene som forsvant.

Glad boka er populær

Forfatter av boka, Finn Tokvam (45), har deltatt på en rekke boksigneringer gjennom sin karriere, og aldri har han vært borti maken.

Han forklarer derimot til Dagbladet at han er glad for at boka har falt i smak og at så mange mennesker vil ha en kopi, men at det var leit at det skjedde slik det gjorde.

IRRITER: Leif Einar «Lothepus« Lothe irriterer seg over samboeren og venninnens «jålerier». Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- Det er helt absurd, jeg har aldri opplevd noe liknende. Men jeg har fått høre at det bare skal ha vært barn som «stjal» boka.

Likevel legger han ikke skjul på at han er stolt over hvor mange som er interesserte i «Lothepus: Går det til helvete, så går det til helvete». Det var ifølge han selv mange som ønsket å kjøpe boka som julegave.

Tokvam sier til Dagbladet at de til tross for hendelsen er klare for å fortsette bokturneen seinere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer